Ga naar de inhoud

EK-kwalificatie klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
20
8
6
0
2
22
4
2
Oostenrijk
19
8
6
1
1
17
7
3
Zweden
10
8
3
4
1
14
12
4
Azerbeidzjan
7
8
2
5
1
7
17
5
Estland
1
8
0
7
1
2
22
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0

Bondscoach Tedesco tovert 26 namen uit zijn hoed: geblesseerde Vertonghen erbij, net als Vermeeren

 vr 10 november 2023 12:15
Bondscoach Domenico Tedesco selecteert 26 namen.

Domenico Tedesco zit met wat vraagtekens in zijn groep, dus kiest de bondscoach niet voor 24, maar 26 namen voor de oefenwedstrijd tegen Servië (15 november) en de laatste EK-kwalificatiematch tegen Azerbeidzjan (19 november). Onder meer de geblesseerde Vertonghen is erbij, net als Vermeeren, Vranckx en Saelemaekers die hun terugkeer maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Er zijn wat vraagtekens, daarom kies ik voor een ruime selectie", deelt bondscoach Domenico Tedesco meteen op zijn persbabbel.

 

Wat volgt: niet 24 namen, maar 26 Belgen op de lijst.

 

Vooral in de verdediging en op het middenveld kiest Tedesco voor breedte. Recordinternational Jan Vertonghen – die sukkelt met een enkelblessure – is niet beschikbaar woensdag. "Maar het wordt afwachten of hij Azerbeidzjan haalt."

 

Dus neemt de bondscoach genoeg vervangers mee. Zeno Debast en Zinho Vanheusden zijn opties. Net als Alexis Saelemaekers, nu speler van Bologna, die zijn rentree maakt bij de Rode Duivels.

 

Op het middenveld krijgt Arthur Vermeeren voor het eerst zijn naam te horen na zijn invalbeurt vorige maand. Ook Aster Vranckx is er weer bij ondanks zijn moeilijk seizoen bij Wolfsburg.

 

In de aanvallende linie ontbreekt Charles De Ketelaere. Hij staat aan de kant met een "lichte knieblessure".

De selectie van de Rode Duivels:

doelmannen
Koen Casteels Wolfsburg
Arnaud Bodart Standard
Matz Sels Straatsburg
Thomas Kaminski Luton Town
verdedigers
Jan Vertonghen Anderlecht
Ameen Al-Dakhil Burnley
Zeno Debast Anderlecht
Wout Faes Leicester City
Arthur Théate Rennes
Timothy Castagne Fulham
Zinho Vanheusden Standard
Alexis Saelemaekers Bologna
middenvelders
Youri Tielemans Aston Villa
Amadou Onana Everton
Orel Mangala Nottingham Forest
Olivier Deman Werder Bremen
Arthur Vermeeren Antwerp
Aster Vranckx Wolfsburg
aanvallers
Romelu Lukaku AS Roma
Loïs Openda Leipzig
Michy Batshuayi Fenerbahce
Johan Bakayoko PSV
Dodi Lukebakio Sevilla
Leandro Trossard Arsenal
Yannick Carrasco Al-Shabab
Jeremy Doku Manchester City

Volg de persconferentie van Domenico Tedesco

12:16

Kort samengevat

Dat was het voor de bondscoach. Om even samen te vatten:
- Tedesco riep 26 namen in plaats van 24 op
- Aster Vranckx, Alexis Saelemaekers en Zinho Vanheusden zijn er weer bij
- De deur blijft openstaan voor Alderweireld en Mertens
- Een terugkeer van Thorgan Hazard wordt moeilijk, vanwege de grote concurrentie op zijn positie

12:14

Staan er vraagtekens bij Onana? "Ja, want hij heeft wat kleine problemen met zijn kuit. Hij is klaar, maar we moeten het dubbelchecken."

12:13

Krijgt Doku wat rust na een druk programma bij City? "Daar zullen we rekening mee houden", zegt de bondscoach. "Veel spelers hebben weken met twee wedstrijden achter de rug. Hij doet het goed, maar we houden er bij alle spelers rekening mee. Het grote doel is Azerbeidzjan. We willen het goed doen tegen Servië, maar Azerbeidzjan is belangrijker."

12:12

Wat als Vertonghen niet fit raakt voor Servië? "Ik zoek een verdediger die goed kan verdedigen", aldus de bondscoach. "Dat is old school, maar dat is belangrijk. Iedereen in de selectie heeft het potentieel om dat te doen."

12:11

Kan je Hazard als nummer 10 zien?

"Als we met een 10 spelen, dat zullen we soms doen. Dan kan Hazard spelen, maar dan nog is er veel concurrentie met De Bruyne, De Ketelaere, Tielemans, Trossard. Zelfs Vermeeren kan er spelen. Het is gemakkelijk om te zeggen dat hij zijn plek verdient, maar de plaatsen zijn duur. We hebben maar 20 veldspelers voor het EK. We volgen hem en we dagen onszelf uit om te kijken waar we kunnen verbeteren."

12:09

Theate had wat kleine problemen, waardoor hij wat rust heeft gekregen. Maar hij speelde net als Batshuayi, dus we hebben hen opgeroepen.

Domenico Tedesco
12:09

"Ik ben blij dat Thorgan Hazard terug is en sterk presteert. De laatste jaren waren niet gemakkelijk voor hem. Maar wie neem je weg op zijn positie? Doku, Bakayoko, ... Trésor en Balikwisha spelen ook goed. De lijst voor zijn positie is zwaar."

12:07

Een terugkeer van Alderweireld of Mertens?

Hoe zit het met Alderweireld en Mertens? "Ik heb Toby al meerdere keren gesproken. Hij laat de deur open en als ik het nodig heb, kan ik altijd naar hem bellen. Dat is een goed gevoel om in het achterhoofd te houden."

"Ook voor de anderen is de deur niet gesloten. Maar voor Mertens hebben we veel kwaliteit op zijn positie. Het is nog altijd mogelijk."

12:06

Trossard was er door een blessure niet bij de vorige keer, nu staat hij weer bij de 26 namen. "Hij maakte en goede indruk tegen Estland en Azerbeidzjan. We weten dat hij wat blessures had, maar hij is nu klaar. Hij speelde in de Champions League met Arsenal en scoorde."

12:05

Vranckx en Saelemaekers erbij

Vranckx en Saelemaekers zijn er weer bij. "Alexis is er als rechtsachter. We zagen dat Siquet het goed deed, maar de beloften staan voor een belangrijke wedstrijd."

"Aster speelde goed bij Wolfsburg en maakte en goede indruk. Daarom nemen we hem mee. De Ketelaere is geblesseerd, dus moesten we wisselen."

12:04

Geen grote verrassingen

Zinho Vanheusden is erbij, omdat er nog een vraagteken staat bij Vertonghen, bevestigt de bondscoach. "We zijn positief dat we hem kunnen klaarstomen voor Azerbeidzjan", klinkt het.

12:02

26 namen in plaats van 24

Omdat er een korte campagne is, roept Domenico Tedesco 26 namen op.

11:59

Geen Vertonghen?

Haalt Jan Vertonghen de selectie van de Rode Duivels? De verdediger van Anderlecht herstelt nog van een tik op zijn enkel tegen Cercle Brugge. Er werd geen schade vastgesteld, maar de bondscoach zou de recordinternational misschien wel rust kunnen gunnen.

09:37
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.