Ga naar de inhoud

Europese Spelen: Mestach en Wyckaert openen padeltoernooi met winst, finales voor kajakkers

 wo 21 juni 2023 10:49
Helena Wyckaert en An-Sophie Mestach
Helena Wyckaert en An-Sophie Mestach.

Krakau is van 21 juni tot 2 juli het decor voor de 3e editie van de Europese Spelen. Op deze pagina volgen we de prestaties van de Belgen in Polen op woensdag 21 juni.

Belgen op 21/06
kano Hermien Peters/Lieze Broekx K2 500m (v) 2e (naar F)
  Artuur Peters/Bram Sikkens K2 500m (m) 1e in HF (naar F)
padel mannen dubbel 1e ronde winst
  vrouwen dubbel 1e ronde winst

Europese Spelen - dag 1

20:18

Vanochtend had ik wat last van een slechte nacht. Ik wilde dat deze namiddag echt goedmaken. We hebben alles op tafel gegooid, hard afgezien.

kajakker Bram Sikkens
20:18

Wij zijn heel tevreden over onze halve finale en hebben heel veel zin in morgen en de finale.

kajakker Artuur Peters
17:57

Cédric Van Branteghem: “Iedereen was een beetje ongerust, maar alles verloopt hier wel vlot”

17:35

Dit is een mooie test voor onze sporters. Het is een belangrijke etappe richting de Spelen en zo zien zij het ook. Ze kunnen zich hier selecteerbaar maken, al betekent dat dus niet dat ze sowieso geselecteerd worden.

BOIC-CEO Cédric Van Branteghem
17:34

Jean-Michel Saive: “Ik heb in 2015 zelf nog deelgenomen aan dit evenement”

17:33

Dit evenement zoekt nog naar zijn identiteit. Dat is niet evident voor het publiek, maar voor de atleten is dit een superbelangrijke competitie richting Parijs. We steunen hen volledig. We zijn hier met 138 atleten en ze kunnen quotaplaatsen voor Parijs of punten voor de wereldranking verdienen.

BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive
17:25

Artuur Peters en Bram Sikkens hebben zich gekwalificeerd voor de A-finale van de K2 500 meter.

De Belgen wonnen de eerste halve finale in 1'32"176 voor een Zweeds en Slovaaks duo. Ook zij stootten door naar de A-finale. 

Eerder op de dag waren Peters en Sikkens als derde in hun reeks geëindigd, waardoor ze naast een rechtstreeks ticket voor de A-finale grepen. Die race staat donderdag om 14u34 geprogrammeerd.


16:00

Ook padelduo Peeters-Azzola wint

Ook Jérôme Peeters en François Azzola hebben zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van het padeltoernooi.


Peeters en Azzola wonnen in een spannende partij (6-1, 3-6 en 7-5) van de Nederlanders Menno Nolten en Robin Sietsma. De wedstrijd duurde 1 uur en 46 minuten.


12:39

We hadden een redelijk goed gevoel vandaag. We zijn heel blij dat we rechtstreeks geplaatst zijn voor de finale. Dat betekent dat we vandaag maar een keer moeten varen.

Lize Broekx
11:56

Hermien Peters en Lize Broekx rechtstreeks naar finale

Kajaksters Hermien Peters en Lize Broekx hebben zich woensdag rechtstreeks geplaatst voor de finale van de K2 500 meter.

Het Belgische duo eindigde in de 2e en laatste reeks op de 2e  plaats in 1'41"734. Ze moesten op de Kryspinow Waterway alleen een Duits duo voor zich dulden.

De top 3 van beide reeksen kwalificeerde zich voor de finale, de nummers 4 tot 7 werden naar de halve finales verwezen. De finale wordt vrijdagnamiddag georganiseerd.

Artuur Peters en Bram Sikkens finishten bij de mannen als 3e in hun reeks van de K2 500 meter. Ze klokten af in 1'30"958 achter een Portugees en Duits koppel.

De winnaars van de 3 reeksen stootten rechtstreeks door naar de A-finale. Alle andere deelnemers starten woensdagnamiddag (16.46 uur) in de halve finales.


11:18

Het wedstrijdbegin verliep wat stroef, maar daarna hebben we ons niveau opgekrikt en hebben we het uiteindelijk nog vlot gehaald. We zijn heel tevreden dat we in de 1/8e finales staan.

Maxime Deloyer
11:17

Ook Deloyer en Coene stoten door

Maxime Deloyer en Bram Coene hebben zich woensdag geplaatst voor de 2e ronde van het padeltoernooi.

Deloyer en Coene, samen het 7e reekshoofd, rekenden in hun 1e ronde in 2 sets (6-3 en 6-0) af met de Tsjechen Otakar Venos en Antonin Stepanek. De partij duurde 54 minuten.

Coene vervangt Clément Geens op de Europese Spelen. Die moest op de valreep afhaken door een buikspierblessure.

Jérôme Peeters en François Azzola (het 8e reekshoofd) treffen later op de dag nog de Nederlanders Menno Nolten en Robin Sietsma in hun 1e ronde.

10:40

De eerste set was een beetje zoeken. Bij 2-1 konden we een belangrijke break pakken en daarna was het momentum aan onze zijde en ging het vrij vlot. We hebben ons niveau opgekrikt.

Helena Wyckaert
10:39

Padelvrouwen openen met winst

De eerste Belgen hebben woensdag de spits afgebeten op de Europese Spelen in het Poolse Krakau-Malopolska. Helena Wyckaert en An-Sophie Mestach hebben zich probleemloos geplaatst voor de 2e ronde van het padeltoernooi.

Het Belgische duo, het 5e reekshoofd, haalde het in twee korte sets (6-1 en 6-1) van de Duitse vrouwen Kristina Maria Clement en Corina Scholten. De partij duurde slechts 49 minuten.

Later op de dag ontmoeten Dorien Cuypers en Elyne Boeykens nog de Nederlanders Stephanie Weterings en Marcella Koek. Ook de Belgische mannen komen straks nog in actie.