Ga naar de inhoud

Mannen

  • Stijn Desmet
  • Adriaan Dewagtere
  • Ward Petré
  • Warre Van Damme
  • Rino Vanhooren
 
Vrouwen

  • Alexandra Danneel
  • Tineke den Dulk
  • Hanne Desmet

Hanne en Stijn Desmet veroveren op EK shorttrack allebei zilver op 1.500 meter

 za 14 januari 2023 16:25
" "
Hanne en Stijn Desmet met hun zilveren medailles.

Op het EK shorttrack in Gdansk (Polen) zijn broer en zus Stijn en Hanne Desmet in de prijzen gevallen. Ze veroverden allebei zilver op de 1.500 meter. "Ik ben langs de ene kant tevreden met zilver, maar langs de andere kant ook teleurgesteld", reageert Hanne.

EK shorttrack

18:06

Polen houden België uit finale 5.000 meter

Geen A-finale voor het Belgische estafetteteam. In hun halve finale werden ze derde na een valpartij in het duel met Polen. De Poolse shorttrackers reden naar een tweede plek achter het Nederlandse kwartet. Plaats 5 wordt dus het hoogst haalbare voor België.

17:41

5.000 meter relay

Het zit er nog niet op voor Stijn Desmet. Hij komt nog in actie met het Belgische aflossingsteam in de halve finales van de 5.000 meter. Samen met Adriaan Dewagtere, Ward Petré en Rino Vanhooren gaat hij op zoek naar een ticket voor de A-finale.

17:38

Hanne Desmet: "Het thuisfront zal een beetje vloeken, denk ik"

17:36

Proficiat of verdorie? Toch eerder dat laatste. Goud had gekund. Ik ben enerzijds tevreden met zilver, maar ik ben ook teleurgesteld. Ik heb afgewacht en ik zat op het juiste moment op de juiste plaats, maar het lukte net niet.

Hanne Desmet pakte zilver op de 1.500 meter
17:35

Stijn Desmet: "Ik was aan het knoeien met mijn materiaal en heb de race van mijn zus gemist"

17:32

Het is jammer dat ik nog werd ingehaald, maar ik ben niet geheel ontevreden. Ik heb hard gestreden en ik trok aan het kortste eind. Ik voelde dat hij (Jens van 't Wout) nog de snelheid had om aan te vallen. Ik bleef erin geloven, maar hij had nog genoeg over. Dat doet even pijn, maar hij verdient het.

Stijn Desmet pakte zilver op de 1.500 meter
16:57

Hanne Desmet dominant in B-finale

Hanne Desmet heeft er nog eens alles uitgeperst in de B-finale op de 500 meter. Ze schaatste een dominante race aan de leiding en stelde zo de 6e plek veilig. Tineke den Dulk werd uiteindelijk 9e. 

16:25

Belgische vrouwen uitgeschakeld in halve finales

Hanne Desmet is er niet in geslaagd naar een A-finaleplek te schaatsen op de 500 meter. Bij de start moest ze de Nederlandse Schulting en de Italiaanse Valcepina voor laten gaan in bocht 1. Net voor de slotronde werd ze weggedrumd naar plaats 4, de plek waar ze ook eindigde na haar eindsprint.


Tineke den Dulk werd 3e in haar reeks na een botsing en schuiver van een Nederlandse en een Hongaarse, maar de tijd van onze landgenote was niet scherp genoeg om als beste 3e naar de finale te mogen. 


Geen nieuwe medailles dus voor de Belgen op de 500 meter.

15:58

2 Belgische vrouwen door, 2 Belgische mannen out

Hanne Desmet won met overtuiging haar kwartfinale, net als Suzanne Schulting. In de reeks van de Nederlandse kon Tineke den Dulk als derde met een snelle tijd toch nog mee naar de halve finales. De top twee mocht rechtstreeks door.

Voor de Belgische mannen waren de kwartfinales van de 500 meter het eindstation. Ward Pétré kwam ten val in de eerste kwartfinale, Stijn Desmet moest zijn kwartfinale tot 3 maal toe rijden.

Een eerste keer was de Belg het best weg en leek hij het halvefinaleticket simpel te pakken, maar de Brit Niall Treacy zat vast in de boarding, dus moest de race opnieuw. De tweede keer ging Desmet weer naar de leiding, maar werd hij al snel aangetikt door een Let.


Derde keer, niet de goede keer voor Desmet. Halverwege duelleerde hij met de Let Roberts Kruzbergs en raakte uit zijn ritme, waarna hij de race liet lopen.Desmet kwam als vierde binnen, maar werd niet opgevist, omdat er een gedeelde verantwoordelijkheid was, aldus de jury.

15:39

500 meter

Na de 1.500 meter is het de beurt aan de 500 meter. Daar beginnen we vandaag vanaf de kwartfinales. Hanne Desmet en Tineke den Dulk konden zich gisteren plaatsen, net als Stijn Desmet. Ward Pétré kon vanochtend via de herkansingen nog een ticket afdwingen met 2 zeges. 

15:25
15:24

Stijn Desmet doet zus na met zilver op 1.500m

Ook bij de mannen is het net niet voor Stijn Desmet. De jongere broer van Hanne ging op enkele ronden van het einde resoluut naar de leiding en ging de laatste ronde in met 2 Nederlanders achter zich.

Desmet leek de beste papieren te hebben en ging ook nog de laatste bocht in als eerste, maar Jens van 't Wout wrong nog net zijn schaats voor die van Desmet. Friso Emons bezorgde onze noorderburen ook nog brons.

Het is de eerste EK-medaille voor Desmet. Vorig jaar won hij op het WK in Montréal, in Canada, wel brons op 500 en 1.500 meter.

Rino Vanhooren schaatste naar de tweede plaats in de B-finale van de 1.500 meter.

15:23
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:22
15:21

Hanne Desmet pakt zilver achter Schulting

Suzanne Schulting heeft na een spannend duel met onze landgenote Hanne Desmet de gouden medaille gepakt op de 1.500 meter. De twee waren de besten in de finale, Schulting nam de laatste ronden voor haar rekening met Desmet in haar spoor.

Een sprint moest beslissen, waarbij Desmet een halve schaats tekortkwam op haar trainingsmaatje. De Duitse Anna Seidel pakte brons.

Voor Desmet is het haar eerste EK-medaille. Op de Spelen pakte ze historisch brons op de 1.000 meter, op de 1.500 meter werd ze toen vierde.

15:20
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:28

Hanne en Stijn Desmet naar finale op 1.500 meter

Hanne Desmet heeft een van de drie halve finales op de 1.500 meter gewonnen en is zo een van de zeven finalisten. Tineke den Dulk werd in haar halve finale bestraft en gediskwalificeerd.

Even later had Stijn Desmet in de derde halve finale bij de mannen op de afstand genoeg aan een tweede plaats (achter de Italiaan Luca Spechenhauser) voor een ticket voor de A-finale.

Rino Vanhooren eindigde in dezelfde race vierde, goed voor de B-finale.

De finale van de 1.500 meter is straks.