Ga naar de inhoud

La Gantoise plaatst zich voor het eerst voor Final 8 na shoot-outs tegen Amsterdam

0 / 0

Gantoise heeft zich bij Racing gevoegd in de Final 8 van de Euro Hockey League. Het versloeg Amsterdam na shoot-outs. Alexander Hendrickx haalde met Pinoké zwaar uit tegen Slavia Praag, dat maar liefst 16 goals slikte.

Euro Hockey League
30/09/22
17:40
De Nederlanders noemen de Belgische competitie vaak de Mickey Mouse-competitie. Maar vandaag hebben we getoond dat we niet onderdoen voor de Nederlanders.
Pascal Kina (coach La Gantoise)
17:38
We hadden al wekenlang specifiek getraind op shoot-outs. Dat was ook het eerste wat we deden, toen we hier aankwamen. We waren er helemaal klaar voor.
Pascal Kina (coach La Gantoise)
17:02
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:49
Gantoise stoot door na shoot-outs

Gantoise heeft zich kunnen plaatsen voor de Final 8 in de Euro Hockey League. De Belgische club won vanmiddag in de laatste voorronde een duel der Lage Landen tegen Amsterdam na shoot-outs.


De ploeg van trainer Pascal Kina kwam net na de rust op achterstand na een doelpunt van Mirco Pruijser, maar Gantoise kwam enkele minuten later langszij dankzij Duvekot.


1-1 en dus shoot-outs. Bij Gantoise miste er geen enkele speler en doelman Santiago kon wel twee Amsterdamse pogingen neutraliseren. 


Het is de eerste keer dat Gantoise zich kan plaatsen voor de Final 8 in de belangrijkste Europese clubcompetitie. Racing was al geplaatst. De competitie wordt in april 2023 afgewerkt.

12:03
Amsterdam speelt op een hoger niveau als ons, maar we moeten geloven in ons eigen kunnen. Ik geef ons 50% kans om door te stoten.
Pascal Kina, coach Gantoise
12:00
We wisten dat we op papier beter waren dan Wettingen, maar we hebben het heel gedisciplineerd gedaan, ben tevreden met deze overwinning
Pascal Kina, coach Gantoise
29/09/22
16:42
Vlotte zege van Gantoise

Gantoise heeft zijn eerste voorronde in de Euro Hockey League probleemloos gewonnen. Wettingen was de speelbal: 0-7 na goals van Duvekot (3x), Molenaer, Madeley, Murray en Clément.

De Belgische vicekampioen van coach Pascal Kina speelt vrijdagmiddag 14.30 u tegen Amsterdam. De Nederlanders klopten Rijsel met 6-1. De winnaar stoot door naar de Final 8 van de belangrijkste Europese clubcompetitie. 

16:42
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
27/09/22
11:03
Op zoek naar 2 zeges

Racing is als landskampioen van België al zeker van een plaatsje in de Final 8 van de Euro Hockey League.

Gantoise strijdt dit weekend in Hamburg voor een stekje bij de laatste 8. De Belgische vicekampioen moet 2 wedstrijden winnen om Racing te vergezellen in de Final 8.