La Gantoise plaatst zich voor het eerst voor Final 8 na shoot-outs tegen Amsterdam

  0 / 0

  Gantoise heeft zich bij Racing gevoegd in de Final 8 van de Euro Hockey League. Het versloeg Amsterdam na shoot-outs. Alexander Hendrickx haalde met Pinoké zwaar uit tegen Slavia Praag, dat maar liefst 16 goals slikte.

  Euro Hockey League

  1. 19 uur 12.
  2. 01-10-2022.
  3. 17 uur 40. De Nederlanders noemen de Belgische competitie vaak de Mickey Mouse-competitie. Maar vandaag hebben we getoond dat we niet onderdoen voor de Nederlanders. Pascal Kina (coach La Gantoise).
  4. 17 uur 38. We hadden al wekenlang specifiek getraind op shoot-outs. Dat was ook het eerste wat we deden, toen we hier aankwamen. We waren er helemaal klaar voor. Pascal Kina (coach La Gantoise).
  5. 16 uur 49. Gantoise stoot door na shoot-outs. Gantoise heeft zich kunnen plaatsen voor de Final 8 in de Euro Hockey League. De Belgische club won vanmiddag in de laatste voorronde een duel der Lage Landen tegen Amsterdam na shoot-outs. De ploeg van trainer Pascal Kina kwam net na de rust op achterstand na een doelpunt van Mirco Pruijser, maar Gantoise kwam enkele minuten later langszij dankzij Duvekot. 1-1 en dus shoot-outs. Bij Gantoise miste er geen enkele speler en doelman Santiago kon wel twee Amsterdamse pogingen neutraliseren.  Het is de eerste keer dat Gantoise zich kan plaatsen voor de Final 8 in de belangrijkste Europese clubcompetitie. Racing was al geplaatst. De competitie wordt in april 2023 afgewerkt. .
  6. 12 uur 03. Amsterdam speelt op een hoger niveau als ons, maar we moeten geloven in ons eigen kunnen. Ik geef ons 50% kans om door te stoten. Pascal Kina, coach Gantoise.
  7. 12 uur . We wisten dat we op papier beter waren dan Wettingen, maar we hebben het heel gedisciplineerd gedaan, ben tevreden met deze overwinning. Pascal Kina, coach Gantoise.
  8. 30-09-2022.
  9. 16 uur 42. Vlotte zege van Gantoise. Gantoise heeft zijn eerste voorronde in de Euro Hockey League probleemloos gewonnen. Wettingen was de speelbal: 0-7 na goals van Duvekot (3x), Molenaer, Madeley, Murray en Clément. De Belgische vicekampioen van coach Pascal Kina speelt vrijdagmiddag 14.30 u tegen Amsterdam. De Nederlanders klopten Rijsel met 6-1. De winnaar stoot door naar de Final 8 van de belangrijkste Europese clubcompetitie.  .
  10. 29-09-2022.
  11. 11 uur 03. Op zoek naar 2 zeges. Racing is als landskampioen van België al zeker van een plaatsje in de Final 8 van de Euro Hockey League. Gantoise strijdt dit weekend in Hamburg voor een stekje bij de laatste 8. De Belgische vicekampioen moet 2 wedstrijden winnen om Racing te vergezellen in de Final 8. .