Ga naar de inhoud

Belgisch kwartet sluit de rij in B-finale EK roeien, geen A-finale voor Colpaert

Vandaag lagen er opnieuw twee boten op het water in München. Ward Lemmelijn, Tim Brys, Gaston Mercier en Ruben Claeys sloten de rij in de B-finale van de dubbelvier. Een tiental minuten later kon ook Marlon Colpaert niet stunten in de halve finales van de lichte skiff. 

Het was vandaag geen spetterende dag in het water van de Olympic Regatta Centre in München.


Op het EK roeien eindigden Ward Lemmelijn, Tim Brys, Gaston Mercier en Ruben Claeys vandaag als 6e en laatste in de B-finale. Een einde in mineur voor het "nieuwe" dubbelvier-kwartet, dat over heel wat potentieel beschikt. 

 

"We moeten realistisch zijn: vandaag waren we niet goed genoeg", vertelde olympiër Tim Brys nuchter na de race. "We moeten nu intern evalueren. We hebben al heel wat stappen gezet, maar moeten er nog meer zetten in de toekomst."

Gelukkig heb ik drie sterke mannen in mijn boot

Tim Brys

De ontgoocheling overheerst bij Tim Brys. Een ongewone situatie voor het nieuwe Belgische zwaargewicht, dat overstapt vanuit het olympische topduo met Niels Van Zandweghe. "Ik sprak met andere lichtgewichten die zich aan het omvormen zijn naar zwaargewicht. Dat stelde me gerust: het is voor velen een moeilijke transfer."

 

"Ik weeg tien tot vijftien kilo minder dan sommigen hier. Ik probeer dat op te vangen met ervaring en techniek, maar zal toch nog heel wat spiermassa moeten kweken. Gelukkig heb ik drie zeer sterke mannen in mijn boot", sloot Brys nog positief af.

Marlon Colpaert naar B-finale

Marlon Colpaert zou normaal gezien een nieuw duo vormen met Niels Van Zandweghe op dit EK, maar de olympiër gaf ziek forfait voor München. Colpaert besliste dan maar om in de lichte skiff deel te nemen.

 

Onze landgenoot verzekerde zich gisteren alsnog van een ticket voor de halve finales in de lichte skiff. Maar die herkansing heeft duidelijk krachten gekost voor de kersverse solo-artiest. 

 

Vandaag had hij dan ook niet meer genoeg reserves om te stunten richting de A-finale. Colpaert finishte na 7'29"90 als 5e in zijn halve finale. Onze landgenoot mag morgen (om 10.10 uur) aantreden in de B-finale. "Ik ga nog 1 keer proberen om alles uit mijn lijf te persen", klinkt het hoopvol bij Colpaert zelf.

Belgen op 13 augustus
9.35 u Ward Lemmelijn roeien b-finale dubbelvier
  Tim Brys roeien b-finale dubbelvier
  Gaston Mercier roeien b-finale dubbelvier
  Ruben Claeys roeien b-finale dubbelvier
9.45 u Marlon Colpaert roeien halve finales lichte skiff

Ek roeien: dag 3
11:17
Marlon Colpaert: "Op het einde zat ik "choco""
10:30
Tim Brys: "Niet goed genoeg"
09:55
Colpaert kan zich niet plaatsen voor de A-finale
09:54
Marlon Colpaert naar B-finale

Marlon Colpaert verzekerde zich gisteren alsnog van een ticket voor de halve finales in de lichte skiff. Die herkansingen hebben krachten gekost voor onze landgenoot. Vandaag had hij niet meer genoeg reserve om te stunten richting de A-finale. Colpaert finishte na 7'29"90 als 5e in zijn halve finale. Onze landgenoot mag morgen (om 10.10 uur) dus aantreden in de B-finale.


Colpaert werd pas in laatste instantie aan het deelnemersveld toegevoegd. Normaal zou hij een dubbeltwee bemannen met Niels Van Zandweghe, maar die gaf ziek forfait.


09:45
Lemmelijn, Brys, Mercies en Claeys eindigen als 6e in de B-finale
09:28
Dubbelvier eindigt in mineur

Niet het einde waarop het Belgische roeikwartet gehoopt had. In de B-finale van het EK roeien in München eindigen Ward Lemmelijn, Tim Brys, Gaston Mercier en Ruben Claeys al 6e en laatste. De winst in de B-finale ging naar Litouwen.


Vrijdag eindigden de Belgen in hun halve finale ook al op de zesde en laatste plaats (6'31"47). De top drie stootte door naar de A-finale, de nummers vier tot zes moesten vrede nemen met de B-finale. In 6'24"16 werd het Belgische kwartet donderdag derde in zijn reeks.


09:27
Twee Belgische boten in het water vandaag

Gisteren was een belangrijke dag voor de Belgische roeiers op de Europese kampioenschappen in München. Marlon Colpaert verzilverde in de voormiddag alsnog een ticket voor de halve finales in de lichte skiff, die om 9.45 uur vandaag zullen plaatsvinden. Het Belgische roeikwartet is er gisteren niet in geslaagd om de A-finale in de dubbelvier te bereiken. Om 9.35 uur hopen Lemmelijn, Brys, Mercier en Claeys het EK roeien in schoonheid af te sluiten in de B-finale.