Ga naar de inhoud

Geen A-finale voor Belgische dubbelvier: "We waren te braaf, dit is een ploeg met kinderziektes"

Vandaag was een belangrijke dag voor de Belgische roeiers op de Europese kampioenschappen in München. Marlon Colpaert verzilverde deze voormiddag alsnog een ticket voor de halve finales in de lichte skiff. De Belgische dubbelvier is er niet in geslaagd om de A-finale in de dubbelvier te bereiken.

De dag begon goed op het water van de Olympic Regatta Centre in München.

 

Marlon Colpaert slaagde er gisteren niet meteen in om zich te kwalificeren voor de halve finale van de lichte skiff, maar kreeg vandaag een herkansing. Die greep hij met beide handen. De Belgische roeier werd tweede in zijn reeks met een tijd van 7'49"86. Goed voor een plaats in de halve finales.

 

"Ik ben tevreden met het resultaat, maar ik kan nog beter", vertelde Colpaert zelf nog na afloop. "Hoe meer wedstrijden ik die, hoe beter ik word." Dat belooft.

 

Goed begonnen is half gewonnen?

 

Jammer genoeg niet. Colpaert keek vanaf de zijlijn toe hoe Tim Brys, Ruben Claeys, Ward Lemmelijn en Gaston Mercier naast de A-finale greep. 

 

Het Belgische roeikwartet eindigde als 6e en laatste in de 2e halve finale van de dubbelvier met een tijd van 6'31"47. Italië, Frankrijk en Estland zijn de gelukkigen in de reeks van de Belgen. Het trio mag het in de finale opnemen tegen Polen, Roemenië en Groot-Brittannië. 

"Na de start kropen we te veel in onze zetel"

De ontgoocheling stond op de gezichten van de Belgische dubbelvier af te lezen. "Gisteren roeiden we de 6e tijd, dan weet je dat een Europese finale haalbaar was", zegt Ward Lemmelijn.

 

"We waren goed van start gegaan, waren mee in het veld. Maar in het tweede deel verloren we het."

Ruben Claeys weet waarom: "We waren misschien te braaf, kropen te veel in onze zetel. Als we voluit gaan en we vallen plat op het einde, dan vallen we maar plat."

 

"Het is duidelijk dat dit een ploeg is met nog enkele kinderziektes. Maar het is ook de beste boot die er momenteel mogelijk is in België. Ward en Gaston zijn twee sterke gasten, Tim en ik hebben iets meer het bootgevoel."

Belgen op EK roeien 12 augustus
9.48 u Marlon Colpaert roeien herkansing lichte skiff HF (2e in 7'49"86)
11.45 u Ward Lemmelijn roeien halve finale dubbelvier Uitgeschakeld
  Tim Brys roeien halve finale dubbelvier Uitgeschakeld
  Gaston Mercier roeien halve finale dubbelvier Uitgeschakeld
  Ruben Claeys roeien halve finale dubbelvier Uitgeschakeld
EK roeien: dag 2
12:30
Ward Lemmelijn over gemiste finale dubbelvier: "Ontgoocheling is groot, dit was een kans om naar een Europese finale te gaan"
11:54
B-finale voor Belgen

Geen A-finale voor Ward Lemmelijn en co. Het Belgische roeikwartet eindigt als 6e en laatste in de 2e halve finale van de dubbelvier met een tijd van 6'31"47. Italië, Frankrijk en Estland zijn de gelukkigen in de reeks van de Belgen. Het trio mag het in de finale opnemen tegen Polen, Roemenië en Groot-Brittannië. 

11:50
Bekijk de halve finale van de Belgische dubbelvier
11:30

Tim Brys, Ruben Claeys, Ward Lemmelijn en Gaston Mercier gaan over een kwartiertje op zoek naar een plek in de A-finale van de dubbelvier. Het Belgische roeikwartet neemt het in de tweede reeks op tegen Frankrijk, Zwitserland, Italië, Tsjechië en Estland. Enkel de eerste drie verzekeren zich van een plaatsje in de A-finale.

11:01
Marlon Colpaert over finalekansen: "Hoe meer wedstrijden, hoe beter"
10:01
Lemmelijn en co om 11.45 uur

Goed begonnen is half gewonnen? Marlon Colpaert heeft zijn plekje in de halve finales beet. Kunnen de Belgische mannen in de dubbelvier naar een plaats in de A-finale roeien? Volg de race van het Belgische roeikwartet met onder anderen Tim Brys en Ward Lemmelijn om 11.45 uur via een livestream in onze website/app.

10:00
Bekijk de herkansing van Colpaert in de lichte skiff
09:57
Ook Colpaert naar halve finales

Ons land stuurde twee roeiboten naar München. Mert succes: gisteren plaatste het roeikwartet met Tim Brys en Ward Lemmelijn zich al voor de halve finales van de dubbelvier. Marlon Colpaert slaagde daar gisteren niet meteen in, maar kreeg vandaag een herkansing. Die greep hij met beide handen. De Belgische roeier werd in de lichte skiff tweede in zijn reeks met een tijd van 7'49"86. Goed voor een plaats in de halve finales.

11/08/22