Ga naar de inhoud

Belgisch roeikwartet kwalificeert zich voor halve finales op EK, Colpaert krijgt herkansing

Tim Brys, Ruben Claeys, Ward Lemmelijn en Gaston Mercier vormen de bemanning van de dubbelvier op de Europese Kampioenschappen. Het kwartet roeide naar een plekje in de halve finales op het EK. Landgenoot Marlon Colpaert krijgt morgen een herkansing in de lichte skiff. Volg de verdere ontwikkelingen op het Duitse water hier op de voet.

Tim Brys, Gaston Mercier, Ward Lemmelijn en Ruben Claeys hebben zich vandaag op de Europese kampioenschappen in München geplaatst voor de halve finales van de dubbelvier.  

 

Het roeikwartet eindigde als derde in hun heat, achter Roemenië (6'18"46) en Tsjechië (6'23"87).   

 

Tim Brys, Gaston Mercier, Ward Lemmelijn en Ruben Claeys begonnen conservatief en verhoogden stelselmatig het tempo, om zo gemakkelijk de halve finales te bereiken in 6'24"16.  

 

"We zijn een team dat vecht tot het einde. Zo maakten we vandaag het verschil. Je zag dat andere ploegen het moeilijker hadden in de laatste meters. Starten is nog niet ons sterkste punt, maar finishen kunnen we wel al", vertelt Tim Brys.

We hebben er alle vertrouwen in dat we de Tsjechen morgen wél kunnen kloppen

Tim Brys

De sheriff van dat eindschot heet Ward Lemmelijn. "Ik probeer mijn krachten goed te verdelen en dan op het einde uit te pakken met een extra power-injectie", legt Lemmelijn zelf uit.

 

Morgen staat de halve finale al op het programma (tussen 11.39 en 11.45 uur). Daar nemen de Belgen het opnieuw op tegen de Tsjechen, die ze vanmiddag nipt voor zich moesten dulden. "We hebben er alle vertrouwen in dat we ze morgen wel kunnen kloppen", blikt Brys met vertrouwen vooruit.

 

De eerste drie in elke reeks kwalificeerden zich voor de halve finales, terwijl de andere boten nog een herkansing krijgen.   

Marlon Colpaert naar herkansingen

Marlon Colpaert was de eerste Belg in het Duitse water,  maar heeft zich niet rechtstreeks kunnen kwalificeren voor de halve finales van de lichte skiff op de Europese Kampioenschappen roeien.


Na de terugtrekking van Niels Van Zandweghe, met wie hij zou deelnemen aan de lichte dubbeltwee, werd Marlon Colpaert gedwongen om deel te nemen in de discipline. 


Onze 22-jarige landgenoot werd vierde in zijn heat, gewonnen door Lazar Penev uit Bulgarije in 7'58"30, en zal morgen de herkansing moeten afleggen. De beste drie roeiers in elk van de drie heats kwalificeren zich rechtstreeks voor de halve finales, terwijl de vierde doorgaat naar de herkansingen die vrijdag om 9.48 uur op het programma staan. 

EK Roeien

spinner
 1. 13 uur 50. Ward Lemmelijn over kansen dubbelvier: "Met een betere start kunnen we van de rest wegroeien".

  Ward Lemmelijn over kansen dubbelvier: "Met een betere start kunnen we van de rest wegroeien"

 2. 13 uur 10. Bekijk de reeks van de Belgische dubbelvier.

  Bekijk de reeks van de Belgische dubbelvier

 3. 13 uur 08. Lemmelijn en co naar de finale! Het Belgisch roeikwartet dat bestaat uit Tim Brys, Ruben Claeys, Ward Lemmelijn en Gaston Mercier zijn zonet derde geëindigd in hun reeks. Het dubbelvier-team stoot zo - met een tijd van 6'24"16 - door naar de halve finales op het EK roeien. Lemmelijn en co moesten enkel de Roemenen (6'18"46) en Tsjechen (6'23"87) voor zich dulden. .
 4. 12 uur 57. Heb geen zin om morgen al naar huis te gaan. Marlon Colpaert.
 5. 12 uur 42. Colpaert: "Zal er alles aan doen om halve finales te halen".

  Colpaert: "Zal er alles aan doen om halve finales te halen"

 6. 11 uur 58. Om 13.10 uur is het aan de mannen van de dubbelvier.  .
 7. 11 uur 55. Bekijk de reeks van Colpaert in de lichte skiff.

  Bekijk de reeks van Colpaert in de lichte skiff

 8. 11 uur 51. Marlon Colpaert naar herkansingen. Marlon Colpaert heeft zich niet rechtstreeks kunnen kwalificeren voor de halve finales van de lichte skiff op de Europese Kampioenschappen roeien. Na de terugtrekking van Niels Van Zandweghe, met wie hij zou deelnemen aan de lichte dubbeltwee, werd Marlon Colpaert gedwongen om deel te nemen in de discipline.  Onze 22-jarige landgenote werd vierde in zijn heat, gewonnen door Lazar Penev uit Bulgarije in 7'58"30, en zal morgen de herkansing moeten afleggen. De beste drie roeiers in elk van de drie heats kwalificeren zich rechtstreeks voor de halve finales, terwijl de vierde doorgaat naar de herkansingen die vrijdag om 9.48 uur op het programma staan.  .
 9. 11 uur 50.