Alleen professionele sport en sport onder 12 jaar zijn nog toegestaan

  Sporten blijft aangeraden, maar er zijn regels.

  De ministerraad van de Vlaamse regering heeft de coronaregels op het Vlaamse grondgebied nog wat strenger gemaakt, ook voor sport. Alleen professionele sport en amateursport voor kinderen jonger dan 12 jaar blijven toegestaan, zo is dinsdagavond bekendgemaakt. Wie ouder is dan 12 jaar mag enkel nog in een groep van maximaal 4 personen buiten sporten.

  Deze algemene regels kondigde minister van sport Ben Weyts aan:

   

  • tot 12 jaar:
   - geen beperkingen

  • +12 jaar: 
   - alleen outdoor, maximaal 4 personen
   - professionele sporten alleen nog zonder publiek
   - zwembaden, fitnesscentra en bowlings worden gesloten

  Ben Weyts na 2'25" over maatregelen in de sport:

  "Blijf sporten"

  Vorige week vrijdag verstrengde het federaal overlegcomité al de regels rond sport. De Vlaamse regering heeft dinsdagavond de teugels verder aangehaald. 

   

  Zo blijven alleen professionele sport en sport voor kinderen jonger dan 12 jaar overeind.

   

  "Professionele sport is een economische activiteit en die willen we niet lam leggen. Bovendien is professionele sport iets waar we kunnen naar uitkijken, al is het dan vanuit onze zetel op televisie", zegt minister van Sport Ben Weyts.

   

  "We adviseren iedereen om te blijven sporten, maar voor mensen ouder dan 12 jaar dus enkel individueel of in een beperkte groep van maximaal 4 personen én in de openlucht."

   

  De maatregelen gaan in vanaf vrijdag 18u. Een officiële einddatum is niet gecommuniceerd. "Sowieso gelden deze maatregelen al 3 weken. We evalueren voortdurend", was gisteren te horen bij de Vlaamse ministers.

  Minister van Sport Ben Weyts: