Peter Vandenbempt schetst: "Kompany zette Vercauteren in de schaduw"

  "De spanningen tussen Vincent Kompany en Frank Vercauteren liepen op", weet Peter Vandenbempt.

  Peter Vandenbempt geeft tekst en uitleg bij de carrièrewending van Vincent Kompany. "Vorige week heeft Anderlecht de rolverdeling nog een keer duidelijk gemaakt, maar het was sterker dan Kompany zelf", legt onze voetbalcommentator uit.

  "Voor Anderlecht was het zeker de bedoeling om dit seizoen nog met Frank Vercauteren als hoofdcoach en Vincent Kompany als speler te werken", schetst Peter Vandenbempt. "Daar was Kompany zelf ook van overtuigd, want hij wilde nog een keer schitteren als Rode Duivel op het Europees kampioenschap."

   

  "Maar toen kwam die blessure in de aanloop van het seizoen en ineens begon Kompany voor de ogen van iedereen te coachen. Hij zette Vercauteren in de schaduw."

   

  "Vorige week heeft Anderlecht daarover gepraat en is de rolverdeling nog een keer duidelijk gemaakt: Vercauteren coach en Kompany speler. Blijkbaar is het toch sterker dan hemzelf en heeft hij zich de hele week zitten moeien. Dat heeft ervoor gezorgd dat de spanningen opliepen."

   

  "Toen Kompany klaar was met zijn carrière was de keuze duidelijk voor Anderlecht. Kompany is het uithangbord van het project en dan moet Vercauteren vertrekken."

  Toen Kompany klaar was met zijn carrière was de keuze duidelijk voor Anderlecht, omdat Kompany het uithangbord van het project is.

  Peter Vandenbempt

  "Top 4 is minimum voor Anderlecht"

  "Met een onervaren coach als Vincent Kompany schuwt Anderlecht het risico niet", vindt Peter Vandenbempt. "Vorig seizoen heeft hij geen grote indruk gemaakt als speler-trainer. Het is pas beter beginnen lopen toen Frank Vercauteren insprong."


  "Kompany mag zijn aura en zijn status hebben, hij zal onder druk staan. Voor Anderlecht is een plaats in de top 4 het minimum in de competitie", weet onze commentator.

   

  "Maar goed, Kompany is ongelooflijk gemotiveerd. Hij levert niet voor niets zwaar in. Zijn spelerscontract is ontbonden, als coach zal hij nu wellicht een paar miljoen minder verdienen."

  Gisteren volgde Vincent Kompany de match tegen STVV (3-1) nog vanuit de tribunes.

  Kompany begint in januari aan trainerscursus

  Klein probleem: Vincent Kompany beschikt nog niet over een trainersdiploma. "De voetbalbond heeft Anderlecht verzekerd dat ze in orde zijn met de licentievoorwaarden", weet Peter Vandenbempt.

   

  "Ten eerste is Kompany ingeschreven voor de volgende cursus, die van start gaat in januari. En ten tweede beschikken assistent-coaches Jonas De Roeck en Nicolas Frutos al over het diploma."

  VIDEO: Peter Vandenbempt geeft tekst en uitleg in Het journaal