Op 5 september hervat de voetbalcompetitie in lagere reeksen

  Voetbal Vlaanderen heeft een begindatum vastgelegd voor de competitie in tweede en derde amateur en de provinciale reeksen. Vanaf zaterdag 5 september zou de bal opnieuw moeten rollen. Eerder besliste de Voetbalbond al dat er in 1e amateur kan herbegonnen worden vanaf 12 september, een week later dus.

  Op 27 maart werd beslist om alle jeugd- en amateurvoetbal in België als gevolg van de coronacrisis stop te zetten. Exact twee maanden later heeft Voetbal Vlaanderen bekendgemaakt wanneer de nieuwe competitie begint.

   

  In alle provinciale reeksen en tweede en derde amateur wil Voetbal Vlaanderen opnieuw voetballen vanaf zaterdag 5 september. "Dat is in elk geval onze intentie. Maar die startdatum is onder voorbehoud van verdere richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. We hopen dat daar zo snel mogelijk duidelijkheid over geschept kan worden", zegt voorzitter Marc Van Craen

   

  Of wedstrijden met of zonder publiek gespeeld kunnen worden, zal afhangen van de situatie van dat moment en van lokale overheden. "We zouden natuurlijk liefst niet voetballen met gesloten kantines of zonder publiek", zegt de voorzitter.

   

  Mogelijk vormt de Beker van België wel nog een probleem voor sommige clubs. Dat weekend staan ook weekendmatchen voor de beker op het programma. Als een club  uit tweede en derde amateur nog in de beker zit, moeten zij mogelijk hun competitiestart uitstellen.