Valentino Rossi beslist over enkele maanden over zijn toekomst

  Valentino Rossi

  Wanneer zwaait Valentino Rossi af?

  Yamaha heeft al 2 zitjes ingevuld voor volgend seizoen. Een jonge Fransman en de ervaren Spanjaard Maverick Vinales racen met een Japanse motor. Nu is de vraag wat Valentino Rossi doet.

  Eerder deze week verlengde Maverick Vinales zijn contract bij Yamaha en vandaag kondigden de Japanners de komst van de 20-jarige Fransman Fabio Quartararo aan. Of Valentino Rossi blijft racen, is nog niet bekend.

   

  Rossi was sowieso van plan om dit jaar zijn laatste volledig seizoen te rijden. Wat hij in 2021 doet, schuift de 40-jarige Italiaan nog even voor zich uit. Eerst wil hij zien of hij nog kan wedijveren met de top in de MotoGP.

   

  Rossi won 7 wereldtitels in de koningsklasse van de motorsport: in 2001, 2002 en 2003 voor Honda, in 2004, 2005, 2008 en 2009 voor Yamaha. In de opstapklasses was hij 2 keer de beste. In 1997 won hij het WK met een 125 cc-motor, in 1999 met een 250 cc-motor, telkens met Aprilia.

   

  Het nieuwe MotoGP-seizoen gaat van start op 8 maart in Qatar.

  Valentino Rossi

  Valentino "The Doctor" Rossi.