• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan maakt debuut in Luik-Bastenaken-Luik: "Het wordt zwaar"

  Geen openingsweekend wel Luik-Bastenaken-Luik.

  Peter Sagan staat volgend voorjaar voor het eerst aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Hij laat het Vlaams openingsweekend schieten want hij wil zijn klassiek seizoen rekken van Tirreno-Adriatico tot en met zijn debuut in Luik.

  Het wordt even wennen komend voorjaar want Sagan zal na drie jaar niet meer in zijn wereldkampioenentrui te zien zijn. De Slovaakse kampioen laat zijn nationale trui voor het eerst zien in de Tour Down Under. Daarna rijdt hij de Ronde van San Juan in Argentinië.

   

  De Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne laat hij net als vorig jaar links liggen. Ook de Strade Bianche rijdt hij niet. De Tirreno-Adriatico wordt zijn eerste wedstrijd in Europa. "Mijn belangrijkste doelen zijn niet veranderd. Ik mik op Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix", vertelde hij op de ploegvoorstelling van BORA-Hansgrohe.

   

  Maar er staat ook een nieuwe koers op zijn programma: Luik-Bastenaken-Luik. "We zullen zien hoe ik dat verteer, die lange en zware periode. Ik heb er nog nooit gereden. Het wordt dus vooral een ervaring. Maar met het oog op de toekomst is het goed om er nu al eens te starten. Het wordt alleszins zwaar."

   

  Na het voorjaar gaat de focus richting Ronde van Frankrijk. Sagan won het voorbije seizoen zijn zesde groene trui in de Tour. 

  Sagan gaf tekst en uitleg bij zijn plannen op de ploegvoorstelling