• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht scoort weer niet: "Ik heb geen andere spelers meer"

  Vanhaezebrouck haalt zijn schouders op.

  Vanhaezebrouck zag zijn ploeg worstelen in eigen huis.

  Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck kon onmogelijk tevreden zijn met de prestatie van zijn ploeg tegen Dinamo Zagreb. "Als je twee geschenken uitdeelt, dan weet je dat het moeilijk wordt." Voor de fans had hij deze keer alleen maar complimenten. 

  De motor van Anderlecht blijft sputteren. Tegen Dinamo Zagreb was het andermaal niet overtuigend. "Als je het zelf weggeeft, wordt het heel moeilijk tegen zo'n georganiseerde ploeg", analyseerde Hein Vanhaezebrouck. "Die eerste goal en die tweede gele kaart voor Vranjes dat zijn twee cadeautjes. We geven het ze in een geschenkverpakking. Dan weet je dat het moeilijk wordt."

   

  "Zagreb maakte ook 40 of 50 fouten, maar ontsnapt aan kaarten. We hadden ook een strafschop kunnen krijgen. In Europa is er geen VAR maar mijn staf zei dat het in België een penalty was geweest. Ik weet zelfs niet over welke fase het ging. Maar we moeten de oorzaak toch bij onszelf zoeken."

   

  "Met 10 hebben we ook nog veel inzet getoond, maar ons gevaar kwam vooral van afstandsschoten. En die zijn dan ook niet echt geweldig. Dat is te weinig. Santini kreeg in het begin van de match ook een goeie kans. 9 op de 10 keer trapt hij die binnen, nu niet. Zelfs als hij die verdediger niet raakt, gaat die bal naast denk ik. Dat speelt zeker in het hoofd bij een spits. Er moet een klik komen, desnoods met een toevalstreffer."

   

  "We scoren niet, maar ik heb al alles geprobeerd wat we hebben. Ik heb geen andere spelers meer. Wat zijn de opties? De jongens op de bank zijn middenvelders. Andere spitsen heb ik niet. Het is voortdoen met de jongens die we nu hebben."

  "Fans hebben ons hele match gesteund"

  Vorig weekend was Vanhaezebrouck kritisch voor de eigen supporters, deze keer niet. "Het publiek was goed vandaag. De fans hebben ons de hele wedstrijd gesteund. Als er een bal in doel was gevallen, hadden we bij 1-2 nog wel voor gevaar kunnen zorgen met hun steun." 

  Over vele wegglijden: "Niet iedereen bij ons even professioneel"

  Op een vettig veld gleden zijn spelers soms weg. Dat had Vanhaezebrouck ook gezien: "Ik had de indruk dat sommigen bij ons niet het juiste schoeisel aanhadden en vaak weggleden op belangrijke momenten." Ondanks de opwarming? "Wat dat betreft is niet iedereen even professioneel, denk ik. Dat moeten we voor de toekomst in het oog houden. Dit kan niet op dit niveau. Maar oké, dit zal wel niet de uitslag hebben bepaald."

  Trebel: "Iedereen moet beseffen dat het hier geen Club Med is"

  "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. We geven telkens doelpunten weg. Na die tweede gele kaart voor Vranjes was de match voorbij. Het is lastig op dit moment. We moeten snel weer opstaan. Onze mentaliteit moet veranderen. Iedereen moet in zijn hoofd stoppen dat dit een grote club is. Dit is geen Club Med. We moeten hard werken. We weten dat de Europa League nu al een moeilijk verhaal is. De competitie blijft onze prioriteit."

  Bakkali: "We hadden deze match ook kunnen winnen"

  Didillon: "We hebben wel ons hart getoond in de 2e helft"