• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht nog dieper in de put na nieuwe ontluisterende prestatie

  1. 42' - Geel - Kévin Théophile-Catherine
  2. 20' - Doelpunt strafschop - Izet Hajrovic (0 - 1)
  3. 19' - Geel - Ognjen Vranješ
  4. 12' - Geel - Petar Stojanovic
  1. 90+4' - Geel 2 - Kévin Théophile-Catherine
  2. 90+1' - Verv. Mislav Oršic door Mario Gavranovic
  3. 90' - Verv. Zakaria Bakkali door Ryota Morioka
  4. 85' - Verv. Nany Dimata door James Lawrence
  5. 77' - Verv. Izet Hajrovic door Ivan Šunjic
  6. 69' - Doelpunt - Amer Gojak (0 - 2)
  7. 67' - Verv. Andy Nájar door Kenny Saief
  8. 62' - Geel - Izet Hajrovic
  9. 50' - Geel - Arijan Ademi
  10. 47' - Geel 2 - Ognjen Vranješ
  69'Amer Gojak0 - 2

  Anderlecht heeft al een half mirakel nodig om nog te kunnen overwinteren in Europa. Na Trnava verloor het nu thuis tegen Dinamo Zagreb. Vranjes was met een penaltyfout en een rode kaart de schlemiel van de avond.

  Anderlecht – Dinamo Zagreb in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien seconden na de rust pakt Vranjes zijn tweede gele kaart. Anderlecht moet met tien verder en dat geeft de Kroaten alle ruimte om halfweg de tweede helft de match te beslissen.
  • Man van de match: Hajrovic bleek een gesel voor de verdediging van Anderlecht. Hij opende de score met een strafschop en stuitte nadien nog meermaals op Didillon.
  • Opvallend: Hein Vanhaezebrouck koos opnieuw voor zijn tweespitsensysteem na een reeks flauwe wedstrijden van zijn ploeg. Dimata en Santini bakten er weinig van tegen de stugge defensie van Dinamo Zagreb.

  Paars-wit geeft het zelf weg

  Anderlecht begon niet slecht aan de wedstrijd tegen de bezoekers uit Zagreb. Paars-wit koos meteen voor de aanval, het had dan ook wat goed te maken na de uitschuiver in Trnava en het flauwe spel in de competitie. Bakkali maakte zich sterk tegen Adami en mikte zijn schot niet zo gek ver naast de paal.

   

  Na een kwartier spelen namen de Kroaten de wedstrijd over. Hajrovic trapte eerst nog naast, maar meteen daarna ging Najar gruwelijk in de fout. Hij speelde slecht terug op Vranjes en die werd in de eigen rechthoek in de fout gedwongen tegen Petkovic. Hajrovic stuurde Didillon de verkeerde kant op en schoot de elfmeter raak.

   

  Het zelfvertrouwen was daarna helemaal zoek bij Anderlecht. Zagreb combineerde zich met gemak een weg door het centrum van de paars-witte verdediging, dat van geluk mocht spreken dat Didillon wel wakker was. Dimata kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn afgeweken schot veranderde niets
  aan de 0-1-ruststand.

  Penalty voor Zagreb! Anderlecht staat al snel op 0-1

  Van kwaad naar erger na de rust

  Amper tien seconden waren er gespeeld in de tweede helft en de thuisploeg maakte het zichzelf nog een pak moeilijker. Vranjes gleed weg en liet zijn voetje hangen. Olmo ging naar de grond en scheidsrechter Bezborodov stuurde de verdediger met een tweede geel kartonnetje naar de douches. 

   

  Anderlecht werd van dan af met de rug tegen het eigen doel geduwd. Didillon beleefde een van zijn drukste avonden in paars-witte loondienst en moest zich geregeld onderscheiden op pogingen van Hajrovic, Olmo en Gojak. Helaas voor hem moest hij zich na 66 minuten spelen toch gewonnen geven. Gojaks poging week af op de voet van Makarenko en dwarrelde in doel.

   

  De Kroaten hadden hun schaapjes op het droge en konden de wedstrijd aan wandeltempo uittikken. Als Anderlecht nog eens kwam dreigen, stonden de bezoekende verdedigers pal. Paars-wit probeerde met een man minder nog een opening te zoeken, maar vond die niet. Een volwassen Dinamo Zagreb pakt zo 6 op 6 in groep D. Anderlecht blijft met 0 punten achter.

  Het kon niet uitblijven: Gojak knalt Zagreb op 0-2

  Vanhaezebrouck: "Als je het zelf weggeeft wordt het moeilijk"

  Didillon: "We schieten nog maar eens in onze eigen voet"

  Bakkali: "We hadden hier kansen om te winnen"

  Trebel: "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde wedstrijd. Anderlecht verliest met 0-2 van Zagreb. Toen Vranjes na tien seconden spelen in de tweede helft rood pakte, was de wedstrijd eigenlijk beslist. Gojak maakte het tweede bezoekende doelpunt.
  3. Tweede gele kaart voor Kévin Théophile-Catherine van Dinamo Zagreb tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 92. Nog een rode kaart! Ook Zagreb krijgt een rode kaart. Theopile Catherine brengt Amuzu ten val en krijgt zijn tweede gele kaart in de laatste seconden van de wedstrijd.
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Dinamo Zagreb, Mario Gavranovic erin, Mislav Oršic eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Anderlecht, Ryota Morioka erin, Zakaria Bakkali eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Vanhaezebrouck gooit Morioka nog in de strijd. Vindt hij nog een opening in het stugge Kroatische blok?
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, James Lawrence erin, Nany Dimata eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Dinamo Zagreb komt hoegenaamd niet meer in de problemen. Santini geraakt niet voorbij zijn tegenstander, de Kroaten voetballen het rustig uit.
  10. tweede helft, minuut 80. Zagreb is dicht bij de 0-3.

   Zagreb is dicht bij de 0-3

  11. tweede helft, minuut 77. Bakkali mikt nog eens een Brussels schot tussen de palen. Livakovic is niet van plan een tegendoelpunt te slikken.
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Dinamo Zagreb, Ivan Šunjic erin, Izet Hajrovic eruit
  13. tweede helft, minuut 75.
  14. tweede helft, minuut 73. Bijna was Didillon weer verrast door een deviatie. Rrahmani trapt, zijn poging gaat in hoekschop.
  15. tweede helft, minuut 70. Het aantal reddingen van Didillon is niet meer op twee handen te tellen. Hajrovic mikt naar de korte hoek, maar de doelman van Anderlecht ligt daar ook.
  16. tweede helft, minuut 69. Het kon niet uitblijven: Gojak knalt Zagreb op 0-2.

   Het kon niet uitblijven: Gojak knalt Zagreb op 0-2

  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 69 door Amer Gojak van Dinamo Zagreb. 0, 2.
  18. tweede helft, minuut 68. "0-2 is helemaal niet overdreven, integendeel". Peter Vandenbempt, Sporza Radio.
  19. tweede helft, minuut 67. 0-2. Gojak beslist de wedstrijd. Hij legt aan vanaf een meter of twintig. De bal raakt onderweg de voet van Makarenko en zo is Didillon kansloos. 0-2.
  20. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Anderlecht, Kenny Saief erin, Andy Nájar eruit