• home
 • video
 • pas verschenen

  Zo vader, zo zoon: Justin Kluivert scoort als tiener in Champions League

  19 jaar en 150 dagen. Zo oud was Justin Kluivert toen hij gisteren zijn eerste doelpunt maakte in de Champions League. Hij werd zo de jongste speler die raak trof voor de club in het kampioenenbal. En hij trad ook in de voetsporen van papa Patrick Kluivert.

  AS Roma won gisteren overtuigend in de Champions League. Dzeko was de uitblinker met een hattrick, maar ook Justin Kluivert pikte zijn doelpunt mee. En hij schreef zo geschiedenis als jongste doelpuntenmaker voor zijn club in de Champions League.

   

  Nog bijzonder, Kluivert is nu net als zijn vader een tiener die scoort in de Champions League. Papa Patrick Kluivert was wel nog iets jonger. Hij scoorde toen hij 18 jaar en 89 dagen oud was. Hij maakte toen de winnende goal voor Ajax in een groepsduel tegen AEK Athene. Justin is ruim een jaar ouder.

  Kluivert draagt zijn goal op aan ex-ploegmaat Nouri

  Kluivert pakte na zijn doelpunt nog uit met een mooi gebaar. Hij haalde een truitje tevoorschijn met de naam van ex-ploegmaat Abdelhak Nouri. De Ajax-speler zakte iets meer dan een jaar geleden in elkaar tijdens een oefenduel. Hij liep zware hersenschade op en heeft nog dag en nacht hulp nodig.