90+2'
Edin Džeko
5 - 0

AS Roma heeft gedaan wat het moest doen in eigen huis tegen het kneusje van groep G. Het verpletterde Viktoria Plzen met een forfaitscore. Dzeko hijst zich naast Dybala en Messi in de lijst van topschutters.

Opvallendste naam in de basis bij Roma was Justin Kluivert. De jonge aanvaller kreeg meteen het goede voorbeeld van Dzeko, die na drie minuten uit een schuine hoek de 1-0 maakte.

Plzen was geen partij voor de Romeinen. De bezoekers kwamen eigenlijk nooit gevaarlijk in de buurt van doelman Olsen. Vijf minuten voor de rust volgde de logische 2-0. Dzeko werkte opnieuw af als een echte spits.

Na de rust maakte Under 3-0 en dan was het aan Kluivert om de 4-0 te maken in de rebound. Hij vierde door een shirt met de naam van Nouri, zijn ex-ploegmaat bij Ajax, te tonen aan het stadion.

Dzeko zette de kroon op het werk met een kopbalgoal en mocht dankzij zijn hattrick de wedstrijdbal mee naar huis nemen. De Bosniër is de eerste speler van Roma die een hattrick maakt in de Champions League. Zelfs clubicoon Totti deed het Dzeko nooit voor.