VIDEO: Andreas Pereira maakt debuut voor Brazilië: "Dank u, God"

  " "

  Andreas Pereira (23) kwam Arthur Melo vervangen tegen El Salvador.

  Sinds gisterennacht mag Andreas Pereira zich Braziliaans international noemen. Bondscoach Tite liet de Braziliaanse Belg van Manchester United 20 minuten voor het einde invallen in de oefeninterland tegen El Salvador (5-0).

  Pereira is de zoon van Marcos Pereira, die in België voor onder meer Lierse, KV Mechelen, STVV en Antwerp voetbalde.

   

  Pereira junior, geboren in België, had de keuze tussen België en Brazilië. Tot de U18 kwam de jeugdspeler van KVSK United, PSV en Manchester United voor België uit, maar daarna koos hij voor de Braziliaanse belofteploeg. Daarmee verloor de aanvallende middenvelder de finale van het WK U20 in 2015, waarin hij trouwens scoorde. 

   

  Vorige maand kreeg hij voor het eerst een oproepingsbrief in de bus voor de A-ploeg. Vrijdag tegen de VS bleef hij nog op de bank, dinsdag volgde zijn officiële debuut. Hij mocht nog 20 minuten meedoen aan de zijde van Neymar en co, hij kwam in de plaats van Arthur Melo van Barcelona. 

   

  Pereira was in de wolken: "Ken je die droom die niet stopt net als het kloppen van je hart? Wel, dit shirt en dit schild zijn elke dag mijn droom. Dank u, mijn God, voor deze kans!"

  Bekijk enkele acties van Pereira in Brazilië-El Salvador: