• home
 • video
 • pas verschenen

  Weer een nieuwe club voor Maradona: hij wordt coach in Mexico

  Diego Maradona (archief).

  Maradona was deze zomer een opmerkelijke gast op het WK in Rusland.

  Diego Maradona heeft opnieuw een andere werkgever. De Argentijn wordt technisch directeur bij Dorados de Sinaloa, een club uit de Mexicaanse tweede klasse. Hij verlaat dus Dinamo Brest. Daar tekende hij nochtans pas in mei een contract voor drie jaar.

  De trainerscarrière van Maradona is voorlopig niet zo'n doorslaand succes als zijn spelerscarrière. Zijn job als bondscoach bij Argentinië hield hij tot nu toe het langst vol. Hij ging met de nationale ploeg naar het WK in 2010. Daarna volgden de clubs elkaar op. Na doortochten in Argentinië, De Verenigde Arabische Emiraten en Wit-Rusland, landt hij nu in Mexico.

   

  Maradona wordt technisch directeur bij Dorados. De club staat momenteel 13e in de tweede klasse in Mexico. De Argentijn verlaat dus Dinamo Brest na vier maanden. Daar was hij voorzitter en trainer.