Ga naar de inhoud

meest recent

      Aanvoerdersband zorgt voor rebellie in Serie A

       wo 5 september 2018 21:34
      Fiorentina Astori
      Bij Fiorentina herdenken ze hun overleden kapitein Davide Astori.

      Een beslissing rond gestandaardiseerde kapiteinsbanden heeft een hevige reactie veroorzaakt bij de spelers in de Italiaanse Serie A. Een aantal spelers, waaronder Fiorentina-kapitein Pezzella, heeft al laten weten te zullen rebelleren tegen de beslissing, uit eerbied voor zijn overleden voorganger Davide Astori. 

      Davide Astori, de kapitein van Fiorentina, overleed onverwacht in maart dit jaar. Zijn opvolger, de Argentijn German Pezzella, draagt sindsdien een band waarop het rugnummer van Astori en de eerste twee letters van zijn voornaam te zien zijn. Ook de vier historische wijken uit Firenze zijn op de armband afgebeeld. 

       

      De Serie A heeft nu echter aangekondigd dat voortaan alle aanvoerdersbanden dezelfde moeten zijn. Alle aanvoerders moeten een witte band dragen met het logo van de Serie A, waarop het woord "capitano" aangegeven staat. 

       

      Die beslissing zorgt dan ook voor veel protest bij de spelers. Fiorentina, dat al aangaf de band niet te wijzigen uit eerbied voor Astori, is dan ook bereid eventuele boetes te betalen.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Ook bij Roma en Atalanta klinkt protest

      Ook Daniele De Rossi (Roma) en Alejandro Papu Gomez (Atalanta) lieten al weten niet mee te gaan in de beslissing van de Serie A. De Rossi draagt al jaren een band met de tekst van een lied dat gezongen wordt in de curva sud van het Stadio Olimpico, terwijl Papu Gomez doorheen de jaren een hele collectie verzamelde met gepersonaliseerde armbanden. 

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.