• home
 • video
 • pas verschenen

  Denemarken schraapt reserveteam bijeen en stelt interim-coach aan

  Toppers zoals Eriksen zullen deze week niet voor Denemarken spelen.

  Denemarken bekampt morgen Slovakije met een resem spelers uit de Deense lagere reeksen. Interim-coach John Jensen neemt de honneurs waar. Bij de tegenstander zijn ze niet echt te spreken over de handelswijze van de Denen, die een conflict over de portretrechten nog altijd niet hebben opgelost.

  Denemarken oefent woensdag tegen Slovakije en zondag volgt de eerste match in de Nations League tegen Wales. Maar toppers zoals Christian Eriksen en Kasper Schmeichel keerden maandag terug naar hun clubs.

   

  De spelers en de Deense voetbalbond zijn het al een tijdje niet eens over onder meer de portretrechten van de spelers. De Deense bond hield het been stijf en liet weten dat het op zoek ging naar nieuwe spelers door de "staking" van de gerenommeerde namen.

   

  De Deense bond is nu met een selectie van 24 spelers afgezakt naar Slovakije. Heel wat spelers uit de Deense derde klasse zijn op het vliegtuig gestapt en er is met John Jensen ook een interim-coach. De training van vandaag werd geschrapt, maar morgen wordt er nog achter gesloten deuren getraind.

   

  "De spelers kennen elkaar niet, maar ze zullen van het eerste tot het laatste fluitsignaal genieten", verklapte de Deense "bondscoach". Zijn Slovaakse collega is niet echt in zijn nopjes. "Wat is het nut om met dit team naar hier af te zakken? We zullen niets uit deze wedstrijd halen."

  Bekijk het journaalitem: