• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku over Mourinho: "Achter de schermen is hij helemaal anders"

  José Mourinho.

  Mourinho krijgt weer wat meer ademruimte.

  José Mourinho kan opgelucht ademhalen: dankzij de 0-2-zege bij Burnley lijkt de coach van Manchester United weer wat steviger in het zadel te zitten. Met dank aan Romelu Lukaku, die de twee doelpunten voor zijn rekening nam.

  Manchester United liet in zijn eerste wedstrijden meteen enkele steken vallen en José Mourinho reageerde de voorbije weken erg geprikkeld op die turbulente competitiestart. De Portugees kreeg het aan de stok met de Engelse media, maar kon op Turf Moor wel op steun van de United-aanhang rekenen.

   

  Mourinho werd na de zege toegezongen, CEO Ed Woodward leek dan weer als zondebok te worden bestempeld (zie spandoek).  "Deze zege doet deugd", reageerde matchwinnaar Romelu Lukaku bij de BBC.

   

  "Tegen Tottenham waren we goed begonnen, maar maakten we onze kansen niet af. Tegen Burnley hebben we dat wel gedaan. We hebben karakter getoond en dat moeten we meer doen."

   

  "We hebben een winnaarsmentaliteit, maar die moeten we vaker tonen. Dat is wat de manager vraagt en wat we moeten doen. Alles waar we de laatste weken aan gewerkt hebben, kwam vandaag naar boven: snelle passing, in de rug lopen, veel acties en kansen."

   

  "Nu volgt de onderbreking door de interlands. We kunnen dan even op adem komen. Onze coach kan onze prestaties dan analyseren voor de matchen in september. Of Mourinho ons die pauze zal gunnen? Zeker. Hij is achter de schermen helemaal anders."

  Bekijk de goals van Lukaku: