• home
 • video
 • pas verschenen

  Son en Zuid-Koreaanse maats vermijden dienstplicht met gouden medaille

  Son dirigeerde zijn land naar de gouden medaille.

  Heung-min Son (26) kan opgelucht ademhalen: de aanvaller van Tottenham heeft met Zuid-Korea de Aziatische Spelen gewonnen. Door die eindzege ontlopen Son en zijn landgenoten hun militaire dienst.

  Tottenham kon tijdens de eerste weken van het nieuwe Premier League-seizoen nog niet rekenen op Heung-min Son. De Zuid-Koreaanse flankspeler was met zijn landgenoten aan de slag op de Aziatische Spelen.

   

  Son had een belangrijke reden om deel te nemen aan het toernooi in Indonesië. De winger en zijn landgenoten zouden door de Zuid-Koreaanse regering opgetrommeld worden voor de verplichte legerdienst van 21 maanden, die ze moeten uitoefenen voor hun 28e.

   

  Maar een medaille op de Olympische Spelen of een gouden plak op de Asian Games konden Son en zijn maats nog "redden". En zo geschiedde, want Zuid-Korea verlengde vandaag zijn titel. Japan kraakte in de verlengingen: 2-1. Son nam de twee assists voor zijn rekening.