• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois na debuut: "Ik kan het goed vinden met Navas"

  Courtois krijgt felicitaties van Ramos.

  De kop is eraf voor Thibaut Courtois (26). De Rode Duivel heeft zijn eerste match in het shirt van Real Madrid achter de rug. "De coach vertelde me vrijdag dat ik zou spelen", reageerde de doelman na de 4-1-zege tegen Leganes.

  Courtois: "Door de concurrentie ga je tot het uiterste"

  Thibaut Courtois moest gisteren één keer vissen bij een strafschop, maar kon al bij al terugblikken op een vrij vlekkeloos debuut bij Real Madrid. Courtois nam de rol van Keylor Navas tussen de palen over.

   

  "Ik kan het goed vinden met Keylor", reageerde Courtois bij de Spaanse pers na de wedstrijd. "Ik merk ook dat de media wat controverse zoeken, maar we geven het maximum op training. Door de concurrentie ga je als speler tot het uiterste. Dat ik niet zeker ben van een basisplaats is normaal. In de beste club van de wereld is er op elke positie concurrentie. We hebben 3 goeie doelmannen die het de trainer zo lastig mogelijk willen maken. Hij is de baas, hij beslist."

   

  Courtois moest de voorbije weken vanaf de bank toekijken. "Als je laat naar een ploeg gaat, dan is het niet makkelijk om in het team te geraken. Maar de coach vertelde me vrijdag dat ik zou spelen."

   

  Het waren Courtois' eerste speelminuten sinds het WK. "Ik heb anderhalve maand niet gespeeld, maar voelde me snel weer thuis op het terrein. Veel werk heb ik niet gehad, maar wat ik moest doen deed ik goed. Jammer van die strafschop, maar dat is het leven."

   

  "Ik ben natuurlijk zeer gelukkig met dit debuut en de zege. Trainen is één ding, maar spelen in Bernabeu voor deze fans en in deze sfeer is geweldig. Als kind zag ik Casillas onder de lat staan, en daarna vond ik het als tegenstander al speciaal om in dit briljante stadion te voetballen. Nu speel ik hier zelf en dat is een ongelofelijk gevoel."

  Coach Real Madrid: "Ik heb geen draaiboek"

  Coach Julen Lopetegui opteerde tegen Leganes dus voor het eerst voor Thibaut Courtois. "Ik heb geen draaiboek voor mijn doelmannen", zei de Spaanse coach.

   

  "Het was voor ons duidelijk dat Thibaut deze match zou keepen. We hebben drie uitstekende doelmannen. Met Navas en Courtois hebben we twee gerenommeerde doelmannen op internationaal vlak. De concurrentie is fantastisch voor hen."

  VIDEO: Courtois wordt geklopt vanaf de stip

  Courtois voor de camera van Real: