• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo laat Portugal even links liggen, focus ligt in Turijn

  Cristiano Ronaldo

  Ronaldo wil zich even focussen op Juventus.

  Cristiano Ronaldo zal in september niet naar de Portugese nationale ploeg afzakken voor het tweeluik tegen Kroatië (6/9) en Italië (10/9). Dat meldt de Gazzetta dello Sport. De Portugese superster wil zich volledig kunnen focussen op zijn nieuwe team Juventus, meer bepaald op de eerste Champions League-ontmoeting die na de interlandbreak op het programma staat. 

  Op 6 en 10 september speelt Portugal twee interlands, respectievelijk tegen Kroatië (vriendschappelijk) en Italië (Nations League). Voor die dubbele confrontatie kan bondscoach Fernando Santos niet rekenen op zijn kapitein Cristiano Ronaldo. 

   

  De nieuwe spits van Juventus heeft aangegeven zich tijdelijk volledig te willen focussen op zijn carrière in Turijn, en zal dus tijdens de interlandbreak gewoon bij Juventus blijven meetrainen.

   

  Het lijkt echter wel gewoon om een tijdelijke afzegging te gaan, aangezien Ronaldo nog nooit hints heeft gegeven over een eventueel afscheid bij de nationale ploeg. Ronaldo is Portugees topschutter aller tijden met 85 doelpunten in 154 wedstrijden, sinds zijn debuut in 2003.  

  Löw maakt selectie bekend: zonder Khedira, met Sané

  Intussen maakte Duits bondscoach Joachim Löw zijn selectie bekend voor de komende interlands van de Mannschaft. Opvallende afwezige is Sami Khedira (77 interlands), de 31-jarige ploegmaat van Ronaldo bij Juventus.

   

  Löw heeft in zijn selectie ook geen plaats voor Mario Gomez (33) en Mesut Özil (29), al is dat laatste geen verrassing. De Arsenal-middenvelder kondigde namelijk zelf zijn afscheid aan na aanteigingen van racisme aan het adres van de Duitse bond.

   

  Löw lijkt dus voor verjonging te kiezen na het debacle op het WK in Rusland. Zo is Leroy Sané (22) er wel weer bij. De vleugelspeler van Manchester City werd niet geselecteerd voor het WK in Rusland, wat Löw op veel kritiek kwam te staan. Nu maakt de jongeling dus opnieuw zijn opwachting bij de Mannschaft. Ook Thilo Kehrer (PSG) , Nico Schulz (Hoffenheim) en Kai Havertz (Leverkusen) kregen een uitnodiging. 

  Löw over WK-aanpak: "Ik was bijna arrogant"

  De Duitse bondscoach kwam ook nog eens terug op het mislukte WK van Duitsland, dat de groepsfase zelfs niet overleefde. "Balbezit is belangrijk, maar in de knock-outfase moet je je plan aanpassen", was het relaas van Löw vandaag. "Dat was mijn grootste vergissing."

   

  "Ik geloofde dat we met dominant balbezit de groepsfase zouden doorspartelen. Dat was bijna arrogant van mij. Ik wilde het nog perfecter, ik wilde onze dominantie nog in de verf zetten."

   

  "Maar op een WK is elke wedstrijd een knock-outmatch. Ik had moeten inzien dat we minder risico's hadden moeten nemen."