• home
 • video
 • pas verschenen

  Diaz keert terug naar Real Madrid en laat kassa van Lyon rinkelen

  Mariano Diaz.

  Mariano Diaz keert terug naar de Spaanse hoofdstad.

  Mariano Diaz (25) trekt het shirt van Real Madrid weer aan. De aanvaller werd vorig jaar door Lyon weggeplukt bij Real, dat hem nu voor een veelvoud van het oorspronkelijke transferbedrag terughaalt. Hij tekende voor 5 seizoenen. 

  Een jaar geleden kocht Lyon de Dominicaans-Spaanse aanvaller voor 8 miljoen euro bij Real Madrid. Mariano Diaz maakte indruk bij de Franse club en kon rekenen op flinke interesse uit Spanje.

   

  Sevilla flirtte stevig met Diaz, maar Real mengde zich nog in de debatten. Volgens Spaanse media had Real vorig jaar een terugkoopclausule in de deal met Lyon laten opnemen en daar maakt het nu gebruik van.

   

  "We laten Mariano naar Madrid vertrekken als we een akkoord vinden met Real Madrid en als hij slaagt voor zijn medische testen", klinkt het bij Jean-Michel Aulas, de voorzitter van Lyon. De Fransen zouden tussen 20 en 30 miljoen euro vangen voor de aanvaller.

   

  Lyon speurt intussen naar een vervanger. Moussa Dembélé (Celtic) en Nicolas Pépé (Rijsel) staan op de radar. "Voor Moussa doen we stevig ons best, maar de onderhandelingen met Celtic lopen niet van een leien dakje. En ook Nicolas zouden we graag bij onze club zien. Een akkoord met Rijsel zit er zeker in, maar de speler zelf moet ook nog akkoord gaan", luidt het bij Aulas.