• home
 • video
 • pas verschenen

  Meurisse verzilvert goeie vorm en lost ploegmakker Baugnies af in Overijse

  Xandro Meurisse.

  Xandro Meurisse is duidelijk de snelste.

  Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) heeft de 58e editie van de Druivenkoers in Overijse gewonnen. In een sprint was onze landgenoot sneller dan Oscar Riesebeek (Roompot).

  Wie voor de Druivenkoers nog een pronostiekje wilde plaatsen, kwam wellicht bij Jérôme Baugnies uit. De renner van Wanty-Groupe Gobert had de voorbije 3 edities gewonnen en ging vandaag op zoek naar 4 op een rij, waarmee hij de vierklapper van Bjorn Leukemans (2010-2013) zou evenaren.

   

  Maar Baugnies moest de overwinning vandaag aan zijn ploegmaat Xandro Meurisse laten. Meurisse, vorig jaar derde, reed in de slotfase in helse weersomstandigheden weg met Oscar Riesebeek en was duidelijk de snelste in de sprint.

   

  Meurisse is bezig aan een sterke zomer. Enkele weken geleden reed hij nog een puik EK. In dienst van Wout van Aert finishte hij in Glasgow op de 6e plaats. 

  Meurisse: "De zege blijft in de ploeg"

   "Het is jammer voor mijn teamgenoot Jérôme Baugnies dat hij hier niet voor de vierde opeenvolgende keer kan winnen, maar de zege blijft alvast toch in de ploeg", stelde winnaar Xandro Meurisse.

   

  "Het is mijn eerste zege dit seizoen. Mijn laatste overwinning dateert van vorig jaar, toen ik in ongeveer dezelfde periode als nu de Stadsprijs van Geraardsbergen, een kermiskoers, won. Ik hoop mijn goeie conditie ook in de Ronde van Groot-Brittannië te kunnen tonen."

  Verslag van de Druivenkoers

  Uitslag Druivenkoers (1.1)
  1. Xandro Meurisse 196 km in 4u39'49"
  2. Oscar Riesebeek (Ned) op 2"
  3. Jimmy Janssens 11"
  4. Floris Gerts (Ned) 25"
  5. Taco van der Hoorn (Ned) 34"
  6. Justin Jules (Fra) z.t.
  7. Sjoerd van Ginneken (Ned)  
  8. Jeroen Meijers (Ned)  
  9. Mathias Van Gompel  
  10. Dimitri Peyskens  
  26. Jérôme Baugnies 58"