• home
 • video
 • pas verschenen

  Omhaal Ronaldo verkozen tot mooiste doelpunt van vorig seizoen

  Cristiano Ronaldo

  Cristiano Ronalo scoorde deze fenomenale omhaal tegen Juventus.

  Cristiano Ronaldo maakte afgelopen seizoen het mooiste doelpunt in de Europese competities. Dat heeft de UEFA bekendgemaakt. Zijn omhaal in Turijn tegen Juventus zette Real Madrid op weg naar een derde Champions League-titel op rij. 

  3 april 2018, Turijn. Juventus ontvangt in het Allianz Stadium tweevoudig titelverdediger Real Madrid in de kwartfinales van de Champions League. Al na drie minuten brengt wie anders dan Cristiano Ronaldo de Koninklijke op voorsprong, en na iets meer dan een uur voetballen pakt hij uit met een fenomenale goal. 

   

  Ronaldo zet de 0-2 op het scorebord met een onwaarschijnlijke omhaal, waardoor zelfs de Juventusfans de Portugese superster op een staande ovatie trakteren. Real wint de wedstrijd uiteindelijk met 0-3 en zou uiteindelijk zijn 13e Beker met de Grote Oren in de prijzenkast zetten. 

  Payet tweede, Eva Navarro derde

  De omhaal kreeg dan ook de meeste stemmen in de verkiezing die de UEFA jaarlijks organiseert om het mooiste doelpunt op de Europese velden te bepalen. De Fransman Dimitri Payet (Marseille) eindigde als tweede met zijn doelpunt in de kwartfinale van de Europa League tegen RB Leipzig. 

   

  Brons was er voor de Spaanse Eva Navarro, die op het EK voor voetbalsters onder 17 jaar de finale tegen Duitsland besliste met twee treffers. 

  Bekijk hier de goal van Payet

  Bekijk hieronder het doelpunt van Navarro