• home
 • video
 • pas verschenen

  Déjà vu in Marseille: enthousiaste fan mag aftrappen (en scoren)

  Afgelopen zondag speelde Marseille op eigen veld 2-2 gelijk tegen Rennes. Voor de wedstrijd mocht een jonge fan de aftrap verzorgen, en die kans greep hij met beide handen. Hij dribbelde het veld over en trapte de bal in doel. "Déjà vu" moeten de thuisfans gedacht hebben, want ook vorig jaar kon een fan scoren in het Stade Vélodrome.

  Zondagavond ontving Olympique Marseille Stade Rennais in eigen huis. Een jonge Marseille-fan, wiens vader omgekomen was in een auto-ongeval op weg naar het stadion, was uitgenodigd om de aftrap te geven.

   

  De jongen profiteerde van de gelegenheid en stormde op het Rennes-doel af, waar hij de bal netjes naast de doelman deponeerde. Hij vierde zijn doelpunt uitbundig, en genoot duidelijk van het moment.

  Geen primeur in het Stade Vélodrome

  Voor de trouwe fans van Marseille was het echter niet de eerste keer dat ze een dergelijk tafereel meemaakten. Vorig jaar, in de wedstrijd tegen Toulouse, mocht een fan namelijk ook de honneurs van de aftrap waarnemen. Hij werd uitgenodigd door de club nadat hij met een fietstocht van 2000 km geld had ingezameld voor kinderen met een beperking. 

   

  Ook hij had het begrip "aftrap" echter iets ruimer begrepen. Hij nam de bal mee over de Toulouse-helft en trapte de bal tegen de netten. Hij barstte in tranen uit, waarna hij het veld verliet met een knuffel van trainer Rudi Garcia.