• home
 • video
 • pas verschenen

  Boyata zet mopperende supporters een neus met winnende treffer

  Boyata viert met zijn ploegmaats.

  Boyata scoorde de enige goal na een uur.

  Rode Duivel Dedryck Boyata heeft Celtic Glasgow de zege bezorgd tegen Hamilton. Hij scoorde net na het uur de 1-0. Opmerkelijk: voor de competitiematch lieten de thuissupporters nog spandoeken zien gericht tegen de Belg. Die was deze zomer immers verwikkeld in een transfersoap.

  Dedryck Boyata stuurde deze zomer na een sterk WK aan op een vertrek bij Celtic. Hij werd gelinkt aan Fulham, maar mocht niet vertrekken in Schotland. De Rode Duivel ging daarna niet mee met zijn club op Europese uitstap naar Athene. Volgens sommigen een manier om toch een transfer te forceren, maar de verdediger was wel degelijk geblesseerd. 

   

  Vandaag maakte hij in de competitie zijn rentree als basisspeler en dat konden de supporters niet echt smaken. "Boyata, not fit to wear the jersey", stond er op een spandoek. Bij het afroepen van zijn naam was er ook heel wat boegeroep te horen.

   

  Maar de Rode Duivel liet het niet aan zijn hart komen, integendeel.  Op het uur kroonde hij zich tot matchwinnaar op Celtic Park door het enige doelpunt van dichtbij binnen te duwen. Vieren deed de verdediger evenwel niet. Even later liet Boyata, die ook defensief een puike match speelde, een goede mogelijkheid op de 2-0 onbenut. 

  De spandoeken voor de aftrap

  Maar dan maakt Boyata de winnende treffer