• home
 • video
 • pas verschenen

  Ibrahimovic nog één goal verwijderd van 500 carrièredoelpunten

  Zlatan Ibrahimovic staat op het punt om een mijlpaal in zijn carrière te bereiken. De Zweedse spits maakte gisteren zijn 499e doelpunt in het gelijkspel tussen zijn team LA Galaxy en LAFC. Als de 36-jarige superster nog één doelpuntje kan binnenprikken, rondt hij de kaap van de 500 doelpunten.  

  Na jaren de Europese velden gedomineerd te hebben, koos Zlatan Ibrahimovic dit jaar voor een avontuur in de Amerikaanse MLS, bij LA Galaxy. In het 1-1 gelijkspel tegen LAFC maakte de Zweed de 1-0, meteen goed voor doelpunt nummer 499 in zijn professionele loopbaan.

   

  Ibrahimovic zal er de komende wedstrijden waarschijnlijk alles aan doen om het magische aantal van 500 doelpunten te bereiken.  Van de actieve voetballers zijn er maar 2 die dat aantal (en meer) ook achter hun naam hebben staan: ene Cristiano Ronaldo en zijn kompaan Lionel Messi. 

  De goal van Ibrahimovic werd wel pas goedgekeurd na tussenkomst van de VAR