• home
 • video
 • pas verschenen

  Feest: Kompany exact 10 jaar bij City ("beste City-speler aller tijden")

  Kompany in 2008 met toenmalig City-trainer Mark Hughes.

  Kompany in 2008 met toenmalig City-trainer Mark Hughes.

  Vandaag is het dag op dag 10 jaar geleden dat Vincent Kompany zich lieerde aan Manchester City. In dat decennium heeft de Belg een heldenstatus verworven. De hashtag #Kompany10 is vandaag "trending" op de sociale media.

  Op 22 augustus 2008 maakte de toen 22-jarige Vincent Kompany de oversteek van Hamburg naar Manchester. In dat decennium heeft de Belg zich als een waar clubicoon gemanifesteerd en heeft hij er een heldenstatus verworven.  

   

  Kompany veroverde met City onder meer 3 Premier League-titels. De club zet de skipper vandaag uitgebreid in de bloemetjes, ook op haar website en sociale media.

   

  "Als aanvoerder op het veld en ambassadeur ernaast is Vincent een voortdurend toonbeeld van intelligentie, leiderschap en kracht. Zijn prestaties op het veld zijn altijd briljant en onderstrepen zijn voetbaltalent."

   

  "Weinig verdedigers kunnen zeggen dat ze in dit Premier League-tijdperk hetzelfde niveau gehaald hebben. Iedereen bij City wil Vincent bedanken voor zijn 10 jaar dienst en we wensen hem het allerbeste in het vervolg van zijn carrière hier."

  Mooi palmares voor Belgisch boegbeeld

  Kompany speelde tot dusver 336 wedstrijden voor City en scoorde daarin 19 keer. Ondanks een resem blessures kroonde onze landgenoot zich driemaal tot Engels kampioen (2012, 2014 en 2018). Ook veroverde de verdediger een FA Cup (2011), 3 League Cups (2014, 2016 en 2018) en 2 FA Community Shields (2012 en 2018).

  Video-tweets van City:

  Tweets met hashtag #Kompany10:

  Merchandising over 10 jaar Kompany

  Manchester City heeft naar aanleiding van 10 jaar Kompany een reeks merchandisingproducten rond de Belg op de markt gebracht.

   

  Zo kun je in de webshop van de club en de winkel aan het stadion een aantal Kompany10-gadgets kopen, zoals een speciaal T-shirt, een Kompany-gsm-hoesje, een Kompany-munt en een Kompany-kop.