• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-finalist Kroatië selecteert 5 JPL-spelers voor Nations League

  Ivan Santini viert bij Anderlecht.

  Zijn goede seizoensbegin levert Santini een selectie op.

  Kroatië, op het afgelopen WK nog verliezend finalist, heeft zijn huiswerk gemaakt voor het 1e duel in de Nations League tegen Spanje. De bondscoach heeft de Belgische competitie goed in gaten gehouden want hij selecteert 5 spelers uit onze eerste klasse: doelmannen Kalinic en Letica, verdedigers Mitrovic en Milic, en aanvaller Santini.

  Het WK is nog niet zo heel lang achter de rug of het interlandvoetbal trekt zich al opnieuw op gang. Begin september wordt het startschot gegeven van de nieuwe Nations League. WK-finalist Kroatië speelt een eerste groepsmatch tegen Spanje en oefent in de aanloop daarvan ook tegen Portugal.

   

  5 spelers uit de Belgische competitie kregen een telefoontje van Zlatko Dalic. Lovre Kalinic (AA Gent) wordt hoogstwaarschijnlijk de eerste keuze tussen de palen na het afhaken van Danijel Subasic. Ook Club Brugge-keeper Karlo Letica werd geselecteerd.

   

  In de verdediging hebben Matej Mitrovic (Club Brugge) en Antonio Milic (Anderlecht) een selectie beet. In de spits heeft Ivan Santini na zijn sterk seizoensbegin bij Anderlecht ook een brief in de bus gekregen. Zij komen dus in de ploeg terecht met WK-sterren als Luka Modric, Ivan Rakitic en Ivan Perisic.

  De Kroatische selectie: