• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetballer krijgt trouwring niet uit, aftrap 7 minuten uitgesteld

  Erik Cikos steelt onbedoeld de show.

  De wedstrijd tussen Debrecen en MTK Boedapest in de Hongaarse hoogste klasse is 7 minuten later dan gepland begonnen. Dat had alles te maken met een weerbarstige trouwring die maar niet van een vinger wilde glijden.

  Erik Cikos was de man rond wie het voor het duel allemaal draaide. De verdediger van Debrecen kreeg van de scheidsrechter te horen dat hij zijn trouwring aan de kant moest laten als hij wilde meespelen, zoals de FIFA-regels het voorschrijven.

   

  Makkelijker gezegd dan gedaan, want Cikos kreeg zijn ring niet uit. Verwoede pogingen om de ring uit te trekken met zeep en andere hulpmiddelen haalden niks uit. 

   

  Na 7 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en wilde hij de match van start laten gaan. Gevolg: geen Cikos op het veld. De rechtsachter werd in het basisteam vervangen door een ploegmaat die oorspronkelijk op de bank moest beginnen.

  Bekijk het opmerkelijke tafereel: