• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi, Di Maria en Agüero slaan Argentijnse oefenduels over

  Lionel Messi komt even niet meer in actie voor de nationale ploeg.

  De Argentijnse nationale ploeg moet het in de komende oefenwedstrijden stellen zonder een pak sterkhouders. Onder meer Lionel Messi en Sergio Kun Agüero hebben rust gevraagd na een teleurstellend WK. 

  Argentinië beleefde in Rusland een WK om snel te vergeten.  La Albiceleste haalde met de hakken over de sloot de achtste finales en werd daar een halt toegeroepen door wereldkampioen Frankrijk.

   

  Argentinië heeft in september twee oefenwedstrijden op de kalender staan tegen Guatemala en Colombia, maar enkele sterkhouders zullen niet komen opdagen. Lionel Messi heeft rust gevraagd aan interim-bondscoach Lionel Scaloni, die de ontslagen Jorge Sampaoli opvolgt.

   

  Ook Angel Di Maria, Sergio Kun Agüero, Gonzalo Higuain en Nicolas Otamendi zitten niet in de selectie. Scaloni moet dan ook beroep doen op de spelers die minder kansen kregen op het WK, zoals Giovani Lo Celso (PSG) en Paulo Dybala (Juventus).  Ook Lautaro Martínez en Mauro Icardi (Inter) en Giovanni Simeone (Fiorentina) werden opgeroepen.

  De selectie van Lionel Scaloni: