• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Lech Poznan is zoals Standard: uit en thuis is een groot verschil"

  Clement op de persconferentie

  Clement is nog op zijn hoede voor de Polen.

  Racing Genk probeert in Polen de kwalificatie voor de play-offronde van de Europa League veilig te stellen. Vorige week haalde de ploeg van Philippe Clement het in eigen huis met 2-0, maar de trainer blijft voorzichtig. "De hevige supporters van Lech Poznan zijn een extra factor om rekening mee te houden."

  "Onze sterke prestatie van vorige week bevestigen"

  Racing Genk was in de heenwedstrijd duidelijk sterker dan de leider uit de Poolse competitie, maar het vergat de score uit te diepen. Hoe moeilijk wordt de terugmatch nog? "Ik had liever met 3-0 of 4-0 gewonnen, dan had je een ander verhaal. Nu blijft het tricky", zei Clement daags voor de partij.

   

  "We moeten aan de match beginnen met in ons hoofd dat het thuis 0-0 was. We moeten voor dat eerste doelpunt gaan, maar we mogen ook niet panikeren als we op achterstand komen. Wij waren vorige week heel sterk en ik denk dat zij een beetje geschrokken zijn. Zij hadden een plan om ons hoog vast te zetten, maar dat lukte niet en daardoor panikeerden ze. We moeten onze hele sterke prestatie van vorige week nu bevestigen."

   

  "Op verplaatsing is het toch anders. Lech Poznan heeft heel hevige supporters. Dat zal een extra factor zijn. Het is een beetje een club zoals Standard, uit en thuis zie toch een groot verschil. We moeten daar heel klaar voor zijn. Er is eigenlijk nog helemaal niets gebeurd."

  "Verlenging van Malinovski is teken dat spelers zich goed voelen bij Genk"

  Er kwam gisteren nog goed nieuws uit Genk. Ruslan Malinovski tekende voor een extra jaar bij de club. "Dat is een heel sterk signaal, net zoals de verlenging van Leandro Trossard vorig jaar. Dat is een teken dat jongens met veel talent, waar toch ook veel interesse voor is, zich goed voelen bij ons."

   

  "Mijn rol? Iedereen heeft daar zijn rol in, in de eerste plaats ook de spelersgroep. Je ziet ook dat ze veel plezier hebben op het veld. Ze hebben veel over voor elkaar. Ze hebben het gevoel dat ze samen een heel mooi seizoen kunnen draaien."