• home
 • video
 • pas verschenen

  Mandzukic stopt als Kroatisch international: "Moment is aangebroken"

  Een vierende Mandzukic op het WK in Rusland.

  Mandzukic sluit zijn Kroatisch tijdperk af met 89 caps en 33 goals.

  Mario Mandzukic zet een punt achter zijn internationale carrière. De 32-jarige spits van Juventus heeft op zijn Instagram laten weten dat de WK-finale tegen Frankrijk zijn laatste wedstrijd ooit was voor Kroatië. 

  Afsluiten in schoonheid

  "Dit doet pijn, meer dan een tackle van een tegenstander of 120 minuten sprinten", zegt Mandzukic in een lang bericht. "Deze woorden komen hard aan omdat ik weet hoeveel eer het is om het shirt van Kroatië te mogen dragen en om je land te vertegenwoordigen."

   

  "Het WK-zilver gaf me nochtans nieuwe energie, maar tegelijk maakte het deze beslissing ook makkelijker", licht hij verder toe. "Die ene maand in Rusland, net als de aankomst in Zagreb en in heel Kroatië, zal voor altijd de belangrijkste herinnering van mijn carrière blijven."

   

  "Ook al zou ik mijn hele leven lang voor Kroatië willen spelen, ik voel dat het moment is aangebroken. Ik heb mijn best gedaan om een bijdrage te leveren in het grootste succes in het Kroatische voetbal. Bedankt aan iedereen."