• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern maakt brandhout van Frankfurt, Lewandowski scoort drie keer

  Robert Lewandowski.

  Lewandowski was de grote man vanavond.

  De machine van Bayern München lijkt al op volle toeren te draaien. Kampioen Bayern mag de Duitse Supercup in zijn prijzenkast zetten na een demonstratie tegen Frankfurt: 0-5. Robert Lewandowski was de auteur van een hattrick.

  Eintracht Frankfurt verraste vriend en vijand in mei door Bayern München in de Duitse bekerfinale te verschalken. Het was een mooi afscheid voor trainer Niko Kovac, die aan de slag zou gaan bij... Bayern München.

   

  Voor Kovac werd het vanavond dus een weerzien met zijn ex-club, maar bij Frankfurt zullen ze na vanavond minder tevreden zijn met de ontmoeting. Bayern was meer dan een maatje te groot en vernederde Frankfurt tot op het bot.

   

  Een van de absolute uitblinkers was Robert Lewandowski. De Poolse sluipschutter flirtte de voorbije weken met een vertrek, maar werd door Bayern in Duitsland gehouden. De Pool liet de transferzorgen niet aan zijn hart komen en scoorde drie keer: twee keer voor de pauze, een derde roos volgde na de rust.

   

  Frankfurt wilde een complete afstraffing vermijden en Lewandowski werd getrakteerd op een elleboogstoot. Coach Kovac vond het welletjes en haalde zijn spits naar de kant. Intussen had Coman er al 0-4 van gemaakt en Thiago legde in de slotfase de spijkerharde eindstand vast. 

  De goals van Bayern en de elleboog richting Lewandowski: