• home
 • video
 • pas verschenen

  Luis Enrique brengt Piqué niet op andere gedachten: einde carrière bij Spanje

  Gerard Piqué.

  Gerard Piqué zal het Spaanse shirt niet meer aantrekken.

  Het hing al een tijdje in de lucht, maar Gerard Piqué heeft vandaag de laatste twijfels weggenomen: de 31-jarige verdediger van Barcelona houdt het voor bekeken bij de Spaanse nationale ploeg. Ook de aanstelling van zijn ex-coach Luis Enrique als T1 van Spanje kon hem niet op andere gedachten brengen. 

  Gerard Piqué had in oktober 2016 al laten verstaan dat het WK van 2018 in Rusland zijn afscheid als Spaans international zou zijn. De Catalaan was de kritiek van de Spaanse supporters en media stilaan zat, maar bevestigde zijn afscheid na de vroegtijdige uitschakeling op het voorbije WK niet.

   

  Vandaag kwam dan toch uitsluitsel. Piqué bouwde door zijn vetes met Real Madrid en steun aan Catalonië nooit een hechte band op met de Spaanse voetbalfans en trekt een streep onder zijn periode bij de Spaanse nationale ploeg. Hij speelde 102 keer voor Spanje en was aanwezig op 2 EK's en 3 WK's. In 2010 en 2012 triomfeerde hij met Spanje. 

   

  "Ik heb enkele dagen geleden met bondscoach Luis Enrique gesproken. Ik heb hem gezegd dat ik mijn beslissing al een tijd genomen had en dat ik er goed over nagedacht heb", vertelde Piqué vandaag. "Het was een mooie tijd bij Spanje, maar ik focus me nu op Barcelona. Ik ga genieten van de resterende jaren hier."