• home
 • video
 • pas verschenen

  Het vel en de beer: Zenit wil Europa League winnen, maar verliest met 4-0

  Zenit Minsk

  De ambities van Zenit kregen een flinke knauw in Wit-Rusland.

  Bij Zenit Sint-Petersburg, de ex-club van Axel Witsel, waren ze erg ambitieus: dit jaar wilden ze de Europa League winnen. Dat zei verdediger Miha Mevlja voor de heenwedstrijd in de derde voorronde tegen Dinamo Minsk uit Wit-Rusland. Helaas voor hem en zijn team lijken die ambities terug de kast in te mogen.

  Miha Mevlja, samen met Branislav Ivanovic (ex-Chelsea) het hart van de Russische defensie, keek met vertrouwen de ontmoeting met de club uit Minsk tegemoet.

   

  Op de vraag wat de ambities van zijn team waren voor dit seizoen in de Europese competitie, was zijn antwoord zeer duidelijk. "We willen dit toernooi winnen. Maar eerst en vooral moeten we de wedstrijd van morgen winnen en doorstoten naar de volgende ronde." 

   

  Dat bleek echter niet zo evident als gehoopt voor de Russische nummer vijf van vorig seizoen. De uitgesproken ambities kwamen als een boemerang terug in het gezicht van Mevlja en zijn team: de club uit Sint-Petersburg werd op een droge 4-0 nederlaag getrakteerd in Minsk. Een vroege uitschakeling dreigt dan ook, toch een serieuze blamage voor het Russische topteam.