• home
 • video
 • pas verschenen

  Mirallas voorgesteld bij Fiorentina: "Wil hier prijzen winnen"

  Kevin Mirallas Fiorentina

  Kevin Mirallas werd woensdag voorgesteld bij zijn nieuwe club Fiorentina.

  De Italiaanse club Fiorentina heeft Kevin Mirallas woensdag officieel voorgesteld. "De Serie A is terug op topniveau, ik ben hier om prijzen te winnen."

  Zaterdag raakte bekend dat Kevin Mirallas verhuist naar Italië. De aanvaller, afgelopen seizoen door Everton uitgeleend aan Olympiakos, wordt voor een jaar verhuurd aan Fiorentina. De Italiaanse subtopper heeft ook een aankoopoptie bedongen om hem daarna definitief over te nemen. Er zou een contract van vier jaar mee gemoeid zijn. 

   

  Mirallas werd gisteren voorgesteld in Firenze en was in de wolken met zijn transfer. "De Serie A is terug op topniveau en ik hoop dan ook prijzen te kunnen winnen met deze club. Twee jaar geleden wou Fiorentina mij al, maar toen vroeg Everton te veel."

   

  "Ik ben dan ook heel blij om hier te zijn. Er is een goed project bij de club, en ook mijn vriend Dries Mertens vertelde me veel goeds. Bovendien is mijn vrouw Italiaans, wat de keuze nog makkelijker maakte. Toen ik de kans kreeg, heb ik niet moeten nadenken", zei de Belgische aanvaller. 

  "Mooie jaren bij Everton, nu winnen met mijn nieuwe team"

  Mirallas, die verder ook nog voor Lille en Saint-Etienne uitkwam, droeg 60 keer het shirt van de Rode Duivels. Hij maakte in die wedstrijden tien doelpunten. Sinds 2012 speelde hij bij Everton. "Ik heb zes jaar bij Everton gespeeld. Vijf mooie jaren, het laatste was moeilijker. Dat kan gebeuren."


  "Ik heb wedstrijden gezien van Fiorentina die meteen indruk op me maakten. Ik wil nu mijn nieuwe ploegmaats en het team helpen. Misschien kan ik zelfs iets winnen", stelde de Luikenaar zijn ambities bij zijn nieuwe club.


  Het is wel al van 2001 geleden dat de club uit Firenze nog een prijs pakte. 17 jaar geleden won 'La Viola' de Coppa Italia.