• home
 • video
 • pas verschenen

  Ciman wil de held zijn, maar wordt de antiheld: "Sorry!"

  Laurent Ciman

  Laurent Ciman had een baalavond.

  Geen finale van de US Open Cup voor Los Angeles FC en zijn aanvoerder Laurent Ciman. Los Angeles verloor bij Houston Dynamo na strafschoppen. Een van de missers was Ciman zelf, die zich nadien excuseerde op de sociale media.

  Los Angeles had het dankzij enkele spectaculaire zeges tot in de halve finales van de bekercompetitie geschopt en ook de match tegen Houston stond bol van het spektakel. LA kwam snel op voorsprong, maar moest daarna lijdzaam toezien hoe Houston erop en erover ging, van 0-1 naar 3-1. In de slotfase schoot Diego Rossi uit zijn sloffen, eerst met de 3-2 en diep in de extra tijd met de gelijkmaker.

   

  Uiteindelijk werden er penalty's getrapt en ook die zorgden voor de nodige spankracht. Laurent Ciman kon de held worden door de beslissende penalty binnen te trappen, maar hij miste. Zo bleven ze maar doorgaan, tot Cimans ploegmaat Blessing bij 7-6 ook de mist inging.

   

  "Dit is een lastige avond voor mij", schrijft Ciman op Instagram. "Ik wil me verontschuldigen bij mijn ploegmaats en de fans. De échte fans, niet zij die mij beschimpen op dit moeilijke moment. Wat je niet doodt, maakt je sterker."

  VIDEO: De penaltymisser van Ciman