• home
 • video
 • pas verschenen

  Celtic laat Boyata niet naar Fulham gaan: "We willen hem niet kwijt"

  Dedryck Boyata.

  Boyata in actie op het WK.

  Bij het lijstje Rode Duivels dat zijn WK met een transfer kan bekronen, mag ook Dedryck Boyata (27) gezet worden. De verdediger gaat zijn laatste contractjaar in bij Celtic, maar de Schotse topclub wil hem niet van de hand doen. "We hebben een bod van Fulham niet aanvaard", luidt het.

  Celtic Glasgow neemt het morgen in de voorrondes van de Champions League op tegen AEK Athene, maar coach Brendan Rodgers zal nog geen beroep kunnen doen op Dedryck Boyata. De WK-ganger wordt nog wat gespaard door zijn Schotse club.

   

  Maar intussen kan de centrale verdediger op de interesse van enkele clubs rekenen. Boyata, die op het WK de drie groepsmatchen voor zijn rekening nam, ligt nog een jaartje onder contract en werd het hof gemaakt door Fulham.

   

  "Er was interesse en Fulham heeft een officieel bod gedaan", bevestigde Celtic-coach Brendan Rodgers bij onder meer de BBC. "Maar Dedryck is een speler die we niet willen verliezen. Hij is een geweldige speler en heeft ook een uitstekend WK achter de rug."

   

  "Dedryck is een waardevolle verdediger. Momenteel is hij zeer belangrijk voor ons en we hebben dat bod van Fulham niet aanvaard. Het zou nu moeilijk zijn om hem te verkopen, aangezien er geen vervanger is."