• home
 • video
 • pas verschenen

  Emery geeft ex-club PSG pakje rammel met Arsenal: 5-1

  Unai Emery als trainer van Arsenal.

  De voorbereiding verloopt goed voor Emery bij Arsenal.

  Na het WK bereiden ook de Europese topclubs zich stilaan voor op de nieuwe competitie. Arsenal, met ex-PSG-trainer Unai Emery aan het roer, boekte in de International Champions Cup een ruime overwinning tegen de Franse landskampioen: 5-1.

  Emery nam na vorig seizoen afscheid van PSG met de landstitel op zak, maar in een eerste confrontatie met zijn ex-werkgever toonde de trainer geen genade. Bij Arsenal koos hij voor Mesut Özil als kapitein. Die kon wel een opkikker gebruiken na de ophef over zijn afscheid bij de nationale ploeg en bedankte zijn coach met de openingstreffer.

   

  Daarna vond Lacazette twee keer de weg naar doel na de pauze. Holding en Nketiah dikten de score nog aan voor de Londense club. PSG kon alleen vanaf de stip de netten doen trillen.

   

  Bij PSG zullen ze niet al te zwaar tillen aan de nederlaag want heel wat WK-gangers waren nog afwezig. Zo kon trainer Thomas Tuchel in de aanval niet rekenen op Mbappé, Neymar en Cavani. Ook Rode Duivel Thomas Meunier was nog niet van de partij.

   

  Gianluigi Buffon stond wel in de basis. De 40-jarige doelman moest zich drie keer omdraaien voor hij vervangen werd. Hij pakte wel uit met goeie reddingen op pogingen van Alex Iwobi en Aubameyang.

  De doelpuntenmakers: