• home
 • video
 • pas verschenen

  Mislukte panenka beslist eindeloze penaltyreeks tussen Milan en Manchester United

  Penaltyreeks Milan-Manchester United

  Er moesten 26 penalty's getrapt worden om de wedstrijd te beslissen.

  In Californië bereiden verschillende Europese topclubs hun seizoen voor op de International Champions Cup, een vriendschappelijk voorbereidingstoernooi. In de wedstrijd tussen AC Milan en Manchester United  moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Pas na 26 (!) penalty's trok United het laken naar zich toe.

  AC Milan en Manchester United verzorgden het spektakel in hun vriendschappelijke voorbereidingsmatch. Na goals van Alexis Sanchez en Suso moest het verdict vallen in de penaltyreeks. 

  Na onder meer vier saves van Milan-doelman Reina, onlangs overgekomen van Napoli, was het bij een 9-8 stand in het voordeel van de Engelsen aan Milan-middenvelder Kessié om de score in evenwicht te houden. 

  Kessié besloot om een 'panenka' te proberen, maar faalde pijnlijk in zijn opzet. Zijn penalty ging te hoog en zo won het team van José Mourinho uiteindelijk de wedstrijd. 

  Bekijk hieronder de samenvatting met de penaltyreeks vanaf 1:57

  Deze panenka's kenden meer succes:

  Zidane in 2006

  Een van de bekendste panenka's is waarschijnlijk die van Zinédine Zidane, in de finale van het WK 2006 tegen Italië. De Franse sterspeler bracht Les Bleus op voorsprong, maar pakte later een rode kaart na de beruchte kopstoot aan het adres van Marco Materazzi. De wedstrijd werd uiteindelijk ook beslist door een penaltyreeks, die Italië won (zonder panenka's dit keer). 

  Abreu in 2010

  Op het WK 2010 in Zuid-Afrika waren er in de kwartfinale tussen Ghana en Uruguay ook strafschoppen nodig om een winnaar aan te duiden. Nadat Luis Suárez zich in de laatste minuut van de verlengingen had opgeofferd door met zijn hand een doelpunt te voorkomen, kon Sebastian Abreu zijn land naar de halve finales schieten in de penaltyreeks. 'El loco' (de gek) vond het een gepast moment om zijn panenka-trukendoos boven te halen.