• home
 • video
 • pas verschenen

  Zlatan heeft te doen met United-fans: "Hadden andere leeuw kunnen zien"

  Zlatan Ibrahimovic

  Ibrahimovic kreeg bezoek van MUTV in LA.

  Zlatan Ibrahimovic maakte afgelopen seizoen de overstap van Manchester United naar het Amerikaanse LA Galaxy. United, dat momenteel in Amerika het nieuwe seizoen voorbereidt, ging voor een interview langs bij de Zweed, die zoals gewoonlijk weer voor opvallende uitspraken zorgde.

  "Ik had de Premier League als ontbijt kunnen eten, maar het werd een lunch"

  Manchester United is momenteel in Amerika om het komende seizoen voor te bereiden. Bojan Djordjic, interviewer bij de United-televisie (MUTV), bracht de voormalige speler van de Engelse topclub een bezoekje voor een - alweer opvallend - interview.

   

  "Het leven in LA is goed, het is goed weer hier en ik geniet van het voetbal. Elke keer wanneer ik mijn voetbalschoenen aantrek, doe ik mijn uiterste best, zeker na mijn blessure", vertelt de 36-jarige aanvaller. 

   

  Bij United heeft Ibrahimovic door zijn blessure nooit de kans gekregen om op een mooie manier afscheid te nemen. Al is er maar één iets waarvan de Zweed spijt heeft als hij terugkijkt naar zijn periode bij Manchester. "Ik heb medelijden met de fans. Als ik op jongere leeftijd naar United was gekomen, hadden ze een andere leeuw gezien", vertelt hij al lachend. "Maar de fans waren ongelofelijk, ze stonden altijd achter mij. Als ik terugdenk aan mijn tijd bij United, zal ik dat altijd met een lach doen."

   

  "Maar je weet dat leeuwen veel rusten", antwoordt Djordjic. "Dat klopt", gaat Ibrahimovic voort. "Maar als ze jagen, zijn ze gevaarlijk. Voor de Premier League had het ook gevaarlijk kunnen zijn. Ik had ze als ontbijt kunnen opeten, maar in de plaats werd het een lunch. Ze wilden Zlatan en ik gaf ze Zlatan. Done, been there, done that", besluit de LA-spits.

  Het interview van United op bezoek bij Zlatan (vanaf 3:12)

  "Als ik 10 jaar eerder naar Amerika kwam, was ik al president"

  Ook bij zijn nieuwe club LA Galaxy is Ibrahimovic het nog niet verleerd om de show te verzorgen. Op de vraag of de Zweed nu al de Amerikaanse voetbalcultuur heeft veranderd, kwam hij met een geheel eigen antwoord.

   

  "Ze mogen hier van geluk spreken dat ik niet 10 jaar eerder ben gekomen, anders was ik vandaag president."

  Het interview met Zlatan bij LA Galaxy