• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea heeft met Sarri zijn gewenste opvolger voor Conte te pakken

  Maurizio Sarri.

  Maurizio Sarri moet Chelsea weer op het juiste pad brengen.

  Het was een van de slechtst bewaarde geheimen in het voetbal, maar Maurizio Sarri (59) is de nieuwe coach van Chelsea. De Italiaan, die afscheid nam van Napoli, tekende voor drie seizoenen.

  De liefde tussen Chelsea en Antonio Conte was al een tijdje over en gisteren kwam het tot een officiële scheiding.  Het was al langer duidelijk dat Maurizio Sarri in de wandelgangen stond te trappelen om zijn landgenoot als T1 te vervangen en vandaag werd zijn komst wereldkundig gemaakt.

   

  Sarri stond de voorbije drie seizoenen aan het roer bij Napoli. Hij leidde de club van Dries Mertens naar twee tweede plaatsen en een derde plaats in de Serie A, maar hield het na dit seizoen voor bekeken. Met Chelsea heeft hij dus een volgende uitdaging te pakken.

   

  "Het wordt een spannend hoofdstuk in mijn carrière", zegt de nieuwe Chelsea-coach, die voor drie seizoenen tekende. "Ik kijk er naar uit om de spelers te leren kennen."

   

  "Ik hoop dat we onze fans kunnen entertainen met ons voetbal. En dat we kunnen meestrijden voor de trofeeën, want dat verdient deze club."

   

  Chelsea-directeur Marina Granovskaja: "Het Napoli van Sarri bracht van het meest opwindende voetbal dat in Europa te zien was. Het maakte indruk met de aanvallende ingesteldheid en dynamisme. Met zijn coaching verbeterde hij spelers. We kijken er naar uit om zijn filosofie bij Chelsea te zien."

  Wat al heel lang in de lucht hing, is nu bevestigd: