• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-assistent van Broos moet Zambia naar Afrika Cup loodsen

  Vorig jaar won Vandenbroeck als assistent van Hugo Broos de Afrika Cup met Kameroen.

  Als assistent van Hugo Broos won Sven Vandenbroeck vorig jaar de Afrika Cup met Kameroen, nu moet hij als hoofdcoach Zambia op het Afrikaanse kampioenschap krijgen. De 38-jarige trainer tekende een contract voor 5 wedstrijden.

  Vandenbroeck werd vandaag voorgesteld als nieuwe bondscoach van Zambia. Z'n opdracht is glashelder: hij krijgt welgeteld 5 wedstrijden om Zambia te kwalificeren voor de Afrika Cup in 2019 in Kameroen. "Dat is de eerste doelstelling. Als dat goed afloopt, bekijken we of we de samenwerking zullen verlengen", zei de Zambiaanse bondsvoorzitter Andrew Kamanga.

   

  Zambia verloor zijn eerste kwalificatiewedstrijd met 0-1 tegen Mozambique. Met nog 5 kwalificatieduels te gaan gelooft Vandenbroeck in een goede afloop. "Ik begin met een propere lei. Elke Zambiaanse voetballer maakt kans om opgeroepen te worden. Ik kijk enkel naar de prestaties en houd geen rekening met de manier van werken van mijn voorganger."

   

  De 38-jarige Vandenbroeck speelde zelf onder meer voor KV Mechelen, Roda JC en Lierse. Vorig jaar won hij als assistent van Hugo Broos de Afrika Cup met Kameroen. Eerder was hij ook al assistent bij onder meer OH Leuven.