• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal plukt Uruguyaanse pitbull Torreira weg bij Sampdoria

  De Uruguyaan was recent ook actief voor zijn land op het WK.

  Torreira is al de vierde nieuwkomer bij Arsenal.

  Arsenal heeft vandaag de komst van Lucas Torreira bekendgemaakt. De Uruguyaanse middenvelder stond hoog op het verlanglijstje van coach Unai Emery. Torreira verlaat Sampdoria, de club van Dennis Praet.

  Torreira was recent nog met Uruguay actief op het WK in Rusland. De centrale middenvelder kreeg speelminuten in alle wedstrijden. De kwartfinale tegen Frankrijk werd het eindstation voor hem en Uruguay.

  Torreira trok in 2013 naar het Italiaanse Pescara. Drie jaar later verkaste hij naar Sampdoria. Daar ontpopte hij zich tot een vaste waarde in het middenveld, samen met Dennis Praet. De club eindigde vorig seizoen op een negende plaats en greep zo nipt naast Europees voetbal.

  Pacman

  Emery is alvast blij met de komst van Torreira. "Met hem hebben we een speler aangetrokken die een mooie toekomst voor zich heeft. En hoewel hij nog jong is, heeft hij al de nodige ervaring, maar blijft hij ontzettend leergierig."

  De Uruguayaan, die als bijnaam "Pacman" heeft (omdat hij zijn tegenstanders graag figuurlijk opeet),  komt naar verluidt over voor een bedrag van 30 miljoen euro. Torreira is de vierde zomertransfer voor Arsenal, na Bernd Leno, Stephan Lichtsteiner en Sokratis Papastathopoulos.