• home
 • video
 • pas verschenen

  Luis Enrique is de nieuwe Spaanse bondscoach

  " "

  Luis Enrique heeft een sabbatseizoen achter de rug.

  De Spaanse bond heeft zijn nieuwe sportieve structuur bekendgemaakt: Luis Enrique, de succesvolle oud-trainer van Barcelona, is de nieuwe bondscoach. Oud-doelman José Francisco Molina is de nieuwe technisch directeur.

  Spanje beleefde een WK in mineur na het ontslag kort voor het toernooi van bondscoach Julen Lopetegui en de afgang in de 1/8e finale tegen Rusland onder interimaris Fernando Hierro. Die laatste bedankte gisteren nog voor de post als sportief directeur bij de Spaanse voetbalbond.

   

  Luis Enrique lag in de bovenste schuif om bondscoach te worden, al kon de 48-jarige ex-speler van Real en Barcelona in Engeland veel meer geld verdienen. Hij koos evenwel voor zijn land.

   

  Bondspreses Luis Rubiales was tevreden dat hij de oud-middenvelder kon voorstellen. "De aanstelling van Enrique voor 2 jaar werd unaniem goedgekeurd door de algemene vergadering. Hij wordt volgende week voorgesteld."

   

  In de geruchtenmolen klonk de voorbije dagen ook de naam van Roberto Martinez, de coach van de Belgen. Maar de Belgische bond mag dus op zijn 2 oren slapen. Martinez verlengde trouwens voor het WK zijn contract met 2 jaar.

   

  Enrique trainde al Roma, Celta Vigo en Barcelona. Van 2014 tot 2017 veroverde hij liefst 9 trofeeën met de Catalaanse trots, waaronder 2 titels, 3 bekers, de Champions League en het WK voor clubs. Het voorbije seizoen nam de oud-middenvelder een sabbatjaar.

  Ex-keeper Molina wordt technisch directeur

  Eerder op de dag had de Spaanse bond ook al de functie van technisch directeur opnieuw ingevuld. Die was vacant geraakt, omdat Fernando Hierro gisteren weigerde die job weer in te vullen. José Francisco Molina is de nieuwe man op die stoel.

   

  De 47-jarige oud-doelman van Valencia, Atletico Madrid en Deportivo La Coruna "moet de reorganisatie van  het nationale team leiden", aldus Luis Rubiales op een persconferentie. Molina tekende voor 2 jaar.


  Molina verdedigde 9 keer de kleuren van zijn land. Als coach was hij aan de slag bij Villarreal B, Villarreal en Getafe B. Na passages in Hongkong en India keert hij nu terug naar Spanje.

  De Spaanse voetbalbond maakte het nieuws bekend op twitter