• home
 • video
 • pas verschenen

  Interimaris Kamara wordt definitief opvolger van Wilmots bij Ivoorkust

  " "

  Marc Wilmots was geen jaar in dienst bij Ivoorkust, hij miste het WK-ticket.

  De Ivoriaanse coach Ibrahim Kamara heeft een contract voor 2 jaar getekend als bondscoach van zijn land. Kamara was het voorbije jaar de opvolger van Marc Wilmots, die in november 2017 ontslagen werd. De oud-coach van de Duivels kon geen WK-ticket bemachtigen.

  De Ivoriaanse bond gaat regelmatig voor een buitenlander, maar nu mag een eigen trainer het eens proberen. Hij krijgt tot 30 juni 2020. Zijn opdracht: Ivoorkust kwalificeren voor de Afrika Cup van 2019 en klaarstomen voor die van 2021, die in Ivoorkust zal plaatsvinden.

   

  Kamara heeft ervaring met de nationale ploeg van zijn land. Hij was de T2 van de Fransen Hervé Renard en Michel Dussuyer op de Afrika Cup van 2015 en 2017. In 2015 won Ivoorkust. Hij was ook bondscoach van de U17, die in 2013 de jeugdcategorie van de Afrikaanse landencompetitie binnenhaalden.